14 Μαρτίου 2014

Δεν καταθέτει έφεση ο Χένες-Πότε και για πόσο πάει φυλακή-Παραιτήθηκε από Πρόεδρος της Μπάγιερν-Ποιος τον αντικαθιστά

Σύμφωνα με δήλωση του ο Ούλι Χένες δεν θα καταθέσει έφεση εναντίον της ποινής που του επιβλήθηκε, Όπως λέει «μετά από συζητήσεις με την οικογένειά μου αποφάσισα να μην καταθέσω έφεση και να αντιμετωπίσω με αξιοπρέπεια την ποινή που μου επιβλήθηκε. Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ την ανάληψη των ευθυνών και η απόκρυψη εσόδων ήταν το λάθος της ζωής μου τις συνέπειες του οποίου θα αντιμετωπίσω»

Παράλληλα στη δήλωσή του ο Πρόεδρος...
τόσο της ερασιτεχνικής όσο και της ΑΕ Μπάγιερν Μονάχου αναφέρει ότι παραιτείται όλων των θέσεων στην ομάδα στην οποία κατείχε θέσεις από το 1979 όταν την παρέλαβε για να την κάνει σήμερα την ισχυρότερη και οικονομικά ανεξάρτητη ομάδα του κόσμου.

Και μπορεί ο Χένες να μην κάνει έφεση, η εισαγγελία όμως που είχε ζητήσει ποινή 5,5 ετών θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα για το αν θα κάνει έφεση.

Ο Χένες δεν θα ξεκινήσει αμέσως να εκτίει την ποινή του, αλλά θα περιμένει να τον καλέσουν από τη φυλακή του Landsberg μόλις αδειάσει θέση. Εκτιμάται ότι μετά από 6 μήνες θα αρχίσει να παίρνει άδειες και μετά από 21 μήνες, αν πάνε όλα "καλά", θα αποφυλακιστεί.

Στο μεταξύ έχει φουντώσει η ονοματολογία για το ποιος θα αναλάβει νέος Πρόεδρος της Μπάγιερν Μονάχου. Επικρατέστεροι αυτή τη στιγμή είναι οι Κ. χόπφνερ (που ήταν και παλιότερα Πρόεδρος) και ο Ε. Στόιμπερ, ο γνωστός πρώην υποψήφιος καγκελάριος και επί πολλά χρόνια Πρωθυπουργός της Βαυαρίας. Και οι δύο είναι στο "Συμβούλιο Επιστασίας" που ελέγχει τα πεπραγμένα της διοίκησης. Το απόλυτο αουτσάιντερ είναι φυσικά ο Π. Μπρέιτνερ, ο γνωστός πρώην παίκτης της ομάδας, ο οποίος όμως λόγω πολιτικών απόψεων συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες (όταν έπαιξε μπάλα ήταν μαοϊστής :)) σε ένα περιβάλλον κάργα δεξιό. Το σίγουρο πάντως είναι πως όποιος και να αναλάβει τα επόμενα χρόνια θα προετοιμαστεί για να αναλάβει διοικητικά καθήκοντα στην ομάδα ο Μ. Σάμερ που τώρα είναι μάνατζερ.