09 Μαρτίου 2014

Τετραπλάσιους μισθούς με την ένταξη στη Ρωσία υποσχέθηκε ο Καμμένος της Κριμαίας-Χωρισμένος στα δύο ο λαός της

Πριν από το τέλος του Μαρτίου η Κριμαία θα αποτελεί μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ο επικεφαλής του τοπικού κοινοβουλίου, Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ, ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Μαρτίου, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-Tass.

Μάλιστα, υποσχέθηκε σε δασκάλους, γιατρούς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς και άλλους δημόσιους υπαλλήλους ότι το εισόδημά τους θα αυξηθεί κατά τέσσερις φορές με την ένταξη της χερσονήσου στη Ρωσία.

Χωρισμένος στα δύο ο λαός της Κριμαίας

Στα δύο έχει χωριστεί ο λαός της Κριμαίας εξαιτίας των εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων και πλέον ξεκίνησαν οι μεταξύ τους συγκρούσεις. Βίαιες «μάχες» γίνονται στο κέντρο της Σεβαστούπολης, όπου κοντράρονται φιλορώσοι και υποστηρικτές της ουκρανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Οι δεύτεροι, σύμφωνα με το BBC, δέχθηκαν επίθεση με μαστίγια με το δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου να περιγράφει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν ως πολύ σκληρές. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν ομάδες φιλορώσων επιτέθηκαν σε δεκάδες πολίτες που διαδήλωναν σε εκδήλωση για τη 200η επέτειο του θανάτου του Ουκρανού ποιητή και εθνικού ήρωα Τάρας Σεβτσένκο.

Το πλήθος των υποστηρικτών της ουκρανικής κυβέρνησης απάντησε με τη ρίψη αντικειμένων. Νωρίτερα, ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν μία ακόμη βάση της συνοριοφυλακής της Κριμαίας, ενώ ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της περιοχής υποσχέθηκε στους κατοίκους πως έως τα τέλη Μαρτίου η χερσόνησος θα αποτελεί ρωσικό έδαφος και οι μισθοί τους θα τετραπλασιαστούν. Στο μεταξύ, η Ουκρανία δέχεται επιθέσεις και μέσω διαδικτύου, καθώς χάκερ κατέλαβαν την ιστοσελίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και του Εθνικού πρακτορείου ειδήσεων.