20 Μαρτίου 2014

Στην ειρηνική Μπολιβαριανή Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ ο Μαδούρο συλλαμβάνει τους Δημάρχους που δεν απομακρύνουν τα οδοφράγματα

Όσοι δεν υπάκουσαν στις εντολές του, καταδικάζονται σε φυλάκιση - Απέτυχαν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, λέει η κυβέρνηση

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο διέταξε τους Δήμους που ελέγχονται από την αντιπολίτευση να διαλύσουν οδοφράγματα που έχουν στηθεί από αντικαθεστωτικούς, ορισμένοι δήμαρχοι ωστόσο δεν υπάκουσαν.

Βήματα εναντίον τοπικών αξιωματούχων οι οποίοι δεν υπακούουν στις εντολές για διάλυση των αντικαθεστωτικών οδοφραγμάτων έκανε το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, με τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλαμβάνουν δήμαρχο ο οποίος αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές του προέδρου Νίκολας Μαδούρο, ενώ λίγο αργότερα ένας άλλος αιρετός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών.

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος Μαδούρο διέταξε τους Δήμους που ελέγχονται από την αντιπολίτευση να διαλύσουν οδοφράγματα που έχουν στηθεί από αντικαθεστωτικούς, και λειτουργούν ως «εστίες» συγκέντρωσης των διαδηλωτών.

Ο συλληφθείς δήμαρχος είναι ο αιρετός της πόλης Σαν Κριστομπάλ. Κατηγορείται για «εξέγερση».

«Αυτό είναι μία πράξη Δικαιοσύνης, για έναν δήμαρχο που όχι μόνο απέτυχε να τελέσει τα καθήκοντά του, αλλά διευκόλυνε και υποστήριξε την άλογη βία στην πόλη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της λατινοαμερικανικής χώρας, Μιγκέλ Ροντρίγκεζ Τόρες.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του δημάρχου του Σαν Κριστομπάλ, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας καταδίκασε σε φυλάκιση 10 μηνών και 15 ημερών τον δήμαρχο του Σαν Ντιέγο, ο οποίος κατηγορούταν πως δεν έδρασε για τη διάλυση των οδοφραγμάτων.

Σε ανακοίνωσή του, το Δικαστήριο κατέστησε σαφές πως ο καταδικασθείς χάνει το δικαίωμα να ασκεί τα καθήκοντά του ως δήμαρχος.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των ταραχών στη Βενεζουέλα, οι οποίες ξέσπασαν στις αρχές Φεβρουαρίου. Βασικές «πηγές» της οργής των διαδηλωτών είναι οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά, ο καλπάζων πληθωρισμός, τα χαμηλό βιοτικό επίπεδο, και η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα.