20 Μαρτίου 2014

Flappy Bird: Επιστρέφει στο App Store το εθιστικό παιχνίδι;

«Ναι, αλλά όχι σύντομα», τονίζει ο δημιουργός του Dong Nguyen προσθέτοντας: «Δεν εργάζομαι βάσει σχεδίου. Θα κυκλοφορήσει όταν έρθει η ώρα»

To εθιστικό παιχνίδι Flappy Bird θα επιστρέψει στο App Store της Apple κάποια στιγμή, όπως αποκάλυψε ο δημιουργός του Dong Nguyen, αν και αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στο Twitter, «εξαρτημένος» του παιχνιδιού τον ρώτησε αν πρόκειται να ξαναβάλει το παιχνίδι στο App Store.

«Ναι, αλλά όχι σύντομα» απάντησε ο Nguyen προσθέτοντας: «Δεν εργάζομαι βάσει σχεδίου. Θα κυκλοφορήσει όταν έρθει η ώρα».

Ο Nguyen αφαίρεσε το δημοφιλές παιχνίδι τον Φεβρουάριο, λέγοντας ότι η δημοτικότητά του είχε καταστρέψει την απλή ζωή του.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2013 και κάποιος μπορούσε να το κατεβάσει δωρεάν, ενώ το μόνο που χρειαζόταν ήταν οι παίκτες να αγγίζουν την οθόνη για να κρατήσουν το πουλί εν πτήσει.

Παρά τα απλά γραφικά του, το Flappy Bird ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, επειδή πολλοί χρήστες μπορούσαν να κρατήσουν το πουλί στον αέρα μόνογια λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσει σε κάποιο εμπόδιο και πέσει.

Το παιχνίδι έγινε viral όταν προωθήθηκε από εκατομμύρια χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, ενώ το παρακολούθησαν σε κανάλι στο Youtube περισσότεροι από 22 εκατ. συνδρομητές.

Το έχουν κάνει download 50 εκατ. φορές, και στο πικ της δημοτικότητάς του, ο Nguyen, σύμφωνα με πληροφορίες, κέρδιζε 50.000 δολάρια την ημέρα από διαφημίσεις.