16 Μαρτίου 2014

Αποχώρηση Καραμανλή από το Ινστιτούτο, επειδή έτσι έπρεπε-Σταθερά υποστηρικτής του Σαμαρά ο πρώην Πρωθυπουργός

Στη μετοχική του απεμπλοκή από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΙΔΚΚ) προχώρησε, προ ημερών, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, σε μία κίνηση που στο εσωτερικό της Ν.Δ. έλαβε πολλαπλές ερμηνείες (μάλλον οι δημοσιογράφοι που πλάθουν σενάρια ασχολήθηκαν περισσότερο απ' ότι στο εσωτερικό της ΝΔ).

Ο κ. Καραμανλής, που κατείχε το 70% των μετοχών του ΙΔΚΚ (από 10% κατέχουν οι Ι. Βαρβιτσιώτης, Δ. Σιούφας και Στ. Δήμας) βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στην... άκομψη θέση να πληροφορείται τις αλλαγές στη διοίκηση από τον Τύπο.

Ωστόσο, η επιλογή του να απεμπλακεί (σ.σ. οι μετοχές περνούν στον εκάστοτε γραμματέα του κόμματος) σε αυτή τη συγκυρία, όπου τείνουν προς επίλυση τα δραματικά οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος, ερμηνεύτηκε ως μήνυμα στο εσωτερικό περί απεμπλοκής του πρώην πρωθυπουργού από τα κομματικά δρώμενα.

Πάντως, ο ίδιος προς τους πολλούς που τον επισκέπτονται ρωτώντας (τινές εξ αυτών) ακόμη και εάν θα πρέπει να είναι υποψήφιοι στις επικείμενες ευρωεκλογές, επιμένει στη γραμμή της απόλυτης στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά. Χωρίς, πάντως, να προτείνει και την... αυτοθυσία στελεχών.
Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με συνομιλητές του, δεν βρίσκεται σε φάση... αναχωρητισμού από τη Ν.Δ. Κάθε άλλο.

Απαντά, δε, θετικά στο πάγιο ερώτημα που του τίθεται εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αντίστοιχα, χαλαρή είναι και η πρώτη αντίδραση συνομιλητών του έναντι των σεναρίων μετεξέλιξης της Ν.Δ. από τον κ. Σαμαρά.

«Σημασία σε αυτές τις κινήσεις έχει πότε τις κάνεις και με ποιους όρους. Ως κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού ή ως απάντηση σε μία ήττα;» σημείωνε στην «Κ» έμπειρο πολιτικό στέλεχος, κρίνοντας ότι η εξέλιξη μιας καλής ιδέας απέχει εξίσου από την επιτυχία όσο και από την αποτυχία.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή