20 Μαρτίου 2014

Μυστήριο με "φωτογραφία" της "Σουλτάνας"... χωρίς σώμα

Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφίας που από το blog «XYZ Contagion» υποστηρίζεται ότι παρουσιάζει το κομμένο κεφάλι του ληστοσυμμορίτη Άρη Βελουχιώτη γνωστού στο ΚΚΕ ως "Μιζέρια" και για τους εραστές του απλά "Σουλτάνα". Έρχεται στο φως 69 χρόνια μετά την αυτοκτονία του "προδότη" του ΕΛΑΣ, όπως τον αποκάλεσε τότε το ΚΚΕ.
Οι διαχειριστές του ιστότοπου υποστηρίζουν πως είναι η μοναδική καταπρόσωπο εικόνα που αποτυπώθηκε από τον φανοστάτη της πλατείας των Τρικάλων, εκεί όπου οι ο εθνικός στρατό έστησε το «τρόπαιό» του. Θεωρούν ότι η συγκεκριμένη απεικόνιση δεν υπάρχει στην πλούσια βιβλιογραφία για την κομμουνιστοσυμμορίτκη δράση, τον πρωταγωνιστή της και τις τελευταίες ώρες του.

κλικ στις φώτο για μεγέθυνση




Βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ούτε στα βιβλία, ούτε στα ντοκιμαντέρ, ούτε στα εικονογραφημένα αφιερώματα.

Το μόνο γνωστό είναι –και αναφέρεται στην ανάρτηση- πως μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου 1945 στάλθηκε στην εφημερίδα «Ακρόπολις» από τον ανταποκριτή της με σκοπό να δημοσιευτεί. Στα μέσα κοινωνική δικτύωσης δημιουργήθηκε αναστάτωση. Ποικίλες και αντιφατικές εκτιμήσεις διατυπώνονται από τους χρήστες του ίντερνετ.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

Δείτε τη φωτογραφία:

Πηγή: Το Έθνος