02 Μαρτίου 2014

Προπαγάνδα –Ο Πούτιν εξαπολύει τώρα επικοινωνιακό πόλεμο εντός και εκτός Ρωσίας

Φούμαρα τα περί 145.000 Ουκρανών που ζήτησαν άσυλο στη Ρωσία, που αναμεταδίδουν και τα ελληνικά μέσα... δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά η είδηση...

Η Ρωσία εξαπέλυσε επικοινωνιακό πόλεμο για να στηρίξει τη δράση της στην Ουκρανία. Όλα τα δημόσια ΜΜΕ και οι αρχές της χώρας καλούν σε εθνική ενότητα εναντίον «των φασιστών που πήραν την εξουσία στο Κίεβο».
Η δημόσια ρωσική τηλεόραση έδειξε πολλές φορές τα μέλη της ρωσικής γερουσίας τα οποία έκαναν λόγο για «φασίστες» που έκαναν κυβέρνηση στο Κίεβο.

Τα αδέλφια μας της Κριμαίας
Βουλή και γερουσία στη Ρωσία έδωσαν έμφαση στην τύχη του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας. Το επιχείρημα αυτό έχει πέραση σε μεγάλα στρώματα του ρωσικού πληθυσμού. Όλα δείχνουν ότι στη Ρωσία η νοσταλγία της σοβιετικής ένωσης είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Εξάλλου ο ίδιος ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι η κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης είναι «η πιο μεγάλη γεωπολιτική καταστροφή του 20ού αιώνα».

Μαρτυρίες αμφιλεγόμενες
Η δημόσια τηλεόραση Russie 24 αφήνει να εννοηθεί ότι οι Δυτικοί είναι αναμεμειγμένοι στις φιλοευρωπαϊκές διαδηλώσεις που έγιναν στο Κίεβο όλο το προηγούμενο διάστημα. Δείχνει μάλιστα έναν νεαρό ρώσο η οποία «ομολογεί» ότι πληρώθηκε για να γίνει ελεύθερος σκοπευτής στο πλευρό της αντιπολίτευσης που εξεδίωξε τον Γιανουκόβιτς από την εξουσία.

«Υπάρχουν πληρωμένοι στρατιώτες εκεί, έρχονται από διάφορες χώρες, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, φοράνε τις ίδιες στολές» δήλωσε αυτός ο άνδρας.

Ενας παρουσιαστής του ίδιου καναλιού διαβεβαίωνε τους τηλεθεατές ότι «πληρωμένοι στρατιώτες πάνε τώρα στην Κριμαία».

Η πρόεδρος της ρωσικής γερουσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, τρίτο πολιτικό πρόσωπο την ιεραρχία της Ρωσίας δήλωσε ότι «υπήρξε προσπάθεια να καταληφθεί το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών της Κριμαίας και υπήρξαν θύματα».

Αυτή η πληροφορία, η οποία αναμεταδόθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε γραπτή ανακοίνωση, δεν επαληθεύτηκε ποτέ, αναφέρει η Huffingtonpost η οποία κάνει λόγο για μεγάλης έκτασης ρωσική προπαγάνδα.

Πληροφορίες που δεν επαληθεύονται
Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης έναν εντυπωσιακό αριθμό Ουκρανών που έφυγαν για τη Ρωσία: 143.000 άτομα εγκατέλειψαν την Ουκρανία τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, δήλωσε ο γερουσιαστής Εβγκένι Μπούχμιν αλλά η είδηση αυτή δεν αναφέρθηκε ποτέ από κανένα μέσο της Ρωσίας.
http://www.iefimerida.gr/node/145413#ixzz2uq0TMsuw