21 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΙΩ! Κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ευρωεκλογών οι υποστηρικτές του Τσίπρα.. στην Ιταλία (δυστυχώς)

Απαραίτητες οι 150.000 υπογραφές σε όλη τη χώρα για να μπορέσει να δώσει η ιταλική λίστα την εκλογική μάχη... και δεν μαζεύονται με τίποτα οι ρουφιάνες (Πολύ καλό σύστημα αυτό... θα γλιτώναμε πολλές ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ και λοιπά γκρουπούσκουλα)- Οι Ιταλοί τρολάρουν τον Αλέξη, αφού στις δημοσκοπήσεις λένε ότι θα τον ψηφίσουν, αλλά δεν βάζουν την υπογραφή τους

Την ώρα που σύμφωνα με δημοσκόπηση το 6,1% των Ιταλών σκοπεύει να ψηφίσει τη λίστα Τσίπρα, πολιτική δύναμη που έρχεται τρίτη μετά το Δημοκρατικό Κόμμα και την Φόρτζα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τα στελέχη του ψηφοδελτίου «Μια άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» κινδυνεύουν να μην κατέβουν καν στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, για να καταφέρει να αναμετρηθεί στην εκλογική μάχη θα πρέπει η λίστα να έχει συγκεντρώσει 150.000 υπογραφές από ολόκληρη τη χώρα, κάτι που αποδεικνύεται δύσκολο.

Για το λόγο αυτό, η εκπρόσωπος της πολιτικής δύναμης, Μπάρμπαρα Σπινέλι, κάλεσε την πρόεδρο της Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση ώστε να βρεθεί λύση για τη φιλόδοξη προσπάθεια των Ιταλών που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως υποστηρίζει η Σπινέλι, αρκεί μια αλλαγή στην τροπολογία ώστε να διευκολύνει την πορεία του ψηφοδελτίου στις ευρωεκλογές.

«Οι λίστες των πολιτικών δυνάμεων που δεν έχουν παρουσία στη Βουλή και θέλουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές πρέπει να έχουν υπογραφεί από τουλάχιστον 30.000 κατοίκους σε κάθε εκλογική περιφέρεια, για ένα σύνολο των 150.000 υπογραφών. Το επιπλέον εμπόδιο είναι ότι τουλάχιστον το 10% των υπογραφών αυτών, δηλαδή περίπου 3.000, πρέπει να συγκεντρωθεί σε κάθε περιφέρεια. Κρίνουμε ότι κάτι τέτοιο είναι άδικο. Η Λομβαρδία για παράδειγμα, που έχει 9.939.000 κατοίκους θεωρείται ίδια με την Βάλε Ντ’Αόστα, η οποία έχει 128.000 κατοίκους. Και από τις  δύο πρέπει να συγκεντρωθούν 3.000 υπογραφές», ανέφερε η Σπινέλι.

Για αυτό το σκοπό, λοιπόν, προγραμματίστηκε συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη, με εκπροσώπους του ψηφοδελτίου.

Την ίδια στιγμή, και έπειτα από τις ξαφνικές αποχωρήσεις στελεχών, όπως του Αντρέα Καμιλέρι και του Παόλο Φλόρες Ντ' Αρκάις, προσπάθεια να προσελκύσει υποστηρικτές καταβάλει και ο σπουδαίος συνθέτης και βραβευμένος με Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας «Η ζωή είναι ωραία», Νικόλα Πιοβάνι, ο οποίος καλεί τον κόσμο να υπογράψει για την ιταλική λίστα, καθώς όπως είπε πιστεύει ότι η «πολυφωνία αποτελεί το αλάτι της δημοκρατίας».