14 Μαρτίου 2014

Ζητάει και τα ρέστα ο Γ. Βασιλακόπουλος

Με το παλιό καλό κρασί μοιάζει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος . Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ και με θητεία Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στα χρόνια του πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο απολαυστικός.
Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ κατάφερε να κλέψει και πάλι την παράσταση τα τελευταία εικοσιτετράωρα και με αφορμή τις μεγάλες περικοπές στις επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών.

Όχι μόνο δεν παραβρέθηκε στην συνάντηση που είχαν όλοι οι πρόεδροι των ομοσπονδιών στην Ολυμπιακή επιτροπή με τον υφυπουργό Αθλητισμού αλλά εξέδωσε και ανακοίνωση που καταφέρεται εναντίον της Πολιτείας για τις περικοπές με βαρείς χαρακτηρισμούς για τους χειρισμούς της στο θέμα τις εξεύρεσης πόρων.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ήταν παράξενο ή έστω παράλογο αν ο κύριος Βασιλακόπουλος λίγο καιρό πριν δεν αγόραζε έναντι ποσού που αντιστοιχεί πλέον σε προϋπολογισμούς δυο Ομοσπονδιών , περίπου 800.000 ευρώ το οποίο γράφτηκε από όλο τον Τύπο και δεν διαψεύστηκε ποτέ, την πρόκριση της ανδρικής ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου καλοκαιριού.

Ασφαλώς και δεν δικαιούται ο κύριος Βασιλακόπουλος να κάνει κριτική για τις επιχορηγήσεις και ιδιαίτερα να μιλάει για συνθήκες διάλυσης και φτώχειας στην ομοσπονδία όταν προσφέρει απλόχερα ένα τόσο μεγάλο ποσό για μια ομάδα που δεν άξιζε να προκριθεί.

Το άθλημα του μπάσκετ έχει κάθε λόγο να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα από την Πολιτεία . Ο κύριος Βασιλακόπουλος όχι.