11 Μαρτίου 2014

Μπουτάρης: Το ειρωνικό σας χαμόγελο ξέρετε που θα το βάλετε

Το θέμα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις και απ' ό,τι φαίνεται, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, χάνει την ψυχραιμία του όταν καλείται να δίνει απαντήσεις για την υπόθεση του θεσμού. Μετά το ζήτημα που προέκυψε με την  παραίτηση και την επιστροφή της Μαρίας Πασχαλίδου, το θέμα επανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης. Ο κ. Μπουτάρης κλήθηκε και πάλι να δώσει εξηγήσεις για τη θέση της συντρόφου του στο "Thessaloniki 2014" και ο ίδιος απάντησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου:

"Φτάνουν οι υπαινιγμοί για τον ρόλο της κυρίας Σάινερ κύριε Μάτη. Μέχρι ενός σημείου είναι αυτή η ιστορία. Σας εξήγησα και την προηγούμενη φορά ότι η κα Γκαμπριέλα Σάινερ είναι υπάλληλος της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας, η οποία συνεργάζεται έτσι κι αλλιώς με τη διοίκηση του δήμου. Η ίδια οικοιωθελώς και αφιλοκερδώς συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας. Εξυπηρετεί στη γραμματειακή υποστήριξη. Είναι μια γυναίκα καταξιωμένη επαγγελματικά, περισσότερο από εσάς".

Ο Χρήστος Μάτης χαμογέλασε ως απάντηση στις εξηγήσεις του Γιάννη Μπουτάρη και τότε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχολίασε: "Το χαμόγελό σας το ειρωνικό ξέρετε που θα το βάλετε".

Πηγή: thestival.gr