13 Μαρτίου 2014

Διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ στην ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των Χρυσαυγιτών -Ο όρος που θέτουν

Mε εξαίρεση την Ελένη Ζαρούλια, όλοι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές που δεν έχουν προφυλακιστεί θα παρουστούν σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που θα εξετάσει το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Ζαρούλια δεν θα παραστεί στην επιτροπή, καθώς βρίσκεται στον Κορυδαλλό, όπου επισκέπτεται τον προφυλακισμένο σύζυγό της Νίκο Μιχαλολιάκο.

Οι βουλευτές από όλα τα κόμματα θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας των Χρυσαυγιτών βουλευτών. Η μόνη ΚΟ που βάζει αστερίσκο, είναι αυτή των ΑΝΕΛ. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας μόνο στην περίπτωση που διασφαλιστεί ότι θα δοθεί στους Χρυσαυγίτες βουλευτές, το δικαίωμα να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο στις ψηφοφορίες της Βουλής. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα ψηφίσουν παρών στην επιτροπή, ενώ στην ολομέλεια θα απέχουν.

Τέλος, ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ Στάθης Μπούκουρας δέχθηκε να εξετασθεί από την επιτροπή και για το λόγο αυτό θα μεταχθεί την επόμενη Τρίτη, από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται, στον Κορυδαλλό.