16 Μαρτίου 2014

Ρίχνεται στον "στίβο" της πολιτικής ο Ιβάν Σαββίδης;

Σενάρια για δημιουργία κόμματος Ποντίων πυροδότησε η πληθωρική εμφάνιση του ομογενούς επιχειρηματία στην Βουλή την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται εάν μέσα στις προθέσεις του είναι και η δημιουργία ενός δικού του κόμματος στην Ελλάδα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα, υπενθυμίζει ότι ο δραστήριος επιχειρηματίας έχει μέσα του το σαράκι της πολιτικής, καθώς έχει εκλεγεί δύο φορές στην περιφερειακή βουλή του Ροστόφ, αλλά και στη Δούμα, με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σήμερα ο Ιβάν Σαββίδης έχει ανοίξει έναν κύκλο επαφών στην Ελλάδα, που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως κίνηση ανθρώπου που βολιδοσκοπεί το πολιτικό σκηνικό, αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Από την θέση του συνομιλιτή του έχει περάσει πλήθος βουλευτών της Βόρειας Ελλάδας, με ατζέντα που ξεκινάει από τον ΠΑΟΚ, επεκτείνεται στα επιχειρηματικά και καταλήγει στα πορβλήματα της περιφέρειας».

Την περασμένη Δευτέρα στην Βουλή ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων πρότεινε αποκατάσταση των συντάξεων των παλιννοστούντων με τα έσοδα από την ΣΕΚΑΠ, ενώ φέρεται να προειδοποίησε ότι θα τα βροντήξει και θα φύγει λόγω των προβλημάτων με το Ελεγκτικό Συνέδριο για την επένδυση στο Παλιούρι Χαλκιδικής.