15 Μαρτίου 2014

Νέα εμπλοκή στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης – Όλα καλά λέει το Υπουργείο

Κύκλοι πάντως του Υπουργείο Υποδομών τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, και όλα θα επιλυθούν

Μία νέα σοβαρή εμπλοκή προέκυψε στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης μετά την «Ειδική δήλωση διακοπής έργων», της κατασκευάστριας κοινοπραξία (ΑΕΓΕΚ - Impregilo - Ansaldo - Seli - Ansaldobreda) με την οποία γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες.
Σε ανακοίνωσή της η Αττικό Μετρό σημειώνει ότι « το έργο επιβάλλεται να συνεχίσει απρόσκοπτα, χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα, τις κατασκευαστικές εργασίες του σε όλους τους σταθμούς που είναι διαθέσιμοι (Ν. Σιδηροδρομικός Σταθμός, Δημοκρατίας, Σιντριβάνι, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδης, Φλέμινγκ, Ανάληψη, Πατρίκιος, Ν. Ελβετία), στη διακλάδωση Δημοκρατίας και στο Αμαξοστάσιο, όπως προβλέπει η Σύμβαση. Ισχύουν απαρέγκλιτα τα όσα έχει δηλώσει ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης.Η σύμβαση κατασκευής του δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται. Είναι η ώρα των υπεύθυνων αποφάσεων για όλους».

Στην επιστολή της η κοινορπαξία επικαλείται τα γνωστά προβλήματα του έργου, δηλαδή την εμπλοκή του σταθμού «Βενιζέλου» στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), τις καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις, όπως στην περίπτωση του σταθμού «Βούλγαρη», την έλλειψη κατασκευαστικών μετώπων και την καθυστέρηση στην επίλυση του ζητήματος της μεταφοράς του Μετροπόντικα.

Κύκλοι πάντως του Υπουργείο Υποδομών τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, και όλα θα επιλυθούν.




www.bankingnews.gr