31 Μαρτίου 2014

Θα κλάψετε με το σποτ: Ψυχοπαθής υποστηρικτής του Τσίπρα στην Ιταλία παθαίνει ταράκουλο μόλις ακούει "Μπερλουσκόνι"

Απογοητευμένοι ψηφοφόροι της Αριστεράς καταφεύγουν στο θεραπευτή και βρίσκουν τη… σωτηρία τους ψηφίζοντας την Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα

Τυλιγμένος με τη σημαία του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), στην κοσμάρα του (όπως όλοι οι αριστεροί ανα την υφήλιο) κάθεται μπροστά στην ψυχαναλύτρια, η οποία προσπαθεί να τον επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα της ιταλικής πολιτικής σκηνής.

Εκείνος αδυνατεί να θυμηθεί τις κυβερνήσεις του Ενρίκο Λέτα και του Ματέο Ρέντζι, πιστεύοντας ότι ο πρώην επικεφαλής του κόμματος, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι είναι νικητής των εκλογών και πρωθυπουργός της χώρας.

Μάταια η θεραπεύτρια επιχειρεί να του εξηγήσει ότι οι Μόντι, Λέτα και Ρέντζι, αναδείχθηκαν στην εξουσία χωρίς την προσφυγή στις κάλπες.

Όταν τελικά, επανέρχεται η μνήμη του, παραληρεί και επιμένει πως ο Ρέντζι δε συμφώνησε σε συγκυβέρνηση, αλλά όταν μαθαίνει ότι σε νευραλγικές θέσεις βρίσκονται στελέχη της κεντροδεξιάς κλαίει γοερά, κόβεται η ανάσα του και λέει μοναχά «no».

Μόλις συνειδητοποιεί ότι ο Ρέντζι προ κυβερνητικής κρίσης έδινε υποσχέσεις που δεν έχει κρατήσει και τη στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι υπουργός Εσωτερικών είναι το πρώην πουλέν του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Αντζελίνο Αλφάνο, χάνει την ψυχραιμία του, βρίζει, προσπαθεί να σκίσει τη σημαία και χτυπάει τον εαυτό του με μανία…

Σηκώνεται λέγοντας ένα ηχηρό και γνήσια ιταλικό «vaffanculo», ενώ μία φωνή λέει: «Αν υποστηρίζεις την Αριστερά και θέλεις να πάψεις να υποφέρεις, ψήφισε την Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα. Υπόγραψε τη λίστα, γνώρισε τους υποψηφίους και διάβασε το πρόγραμμα».

Κάπως έτσι αποτυπώνει την απογοήτευση των υποστηρικτών του PD νέο προεκλογικό σποτ της Λίστας Τσίπρα για τις ευρωεκλογές, έπειτα από το γεμάτο ειρωνεία βίντεο με ψηφοφόρους της Αριστεράς που διαφωνούν έντονα ζητώντας να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια ζευγάρια γκέι Κούρδων και αποκλειστικά χορτοφάγων.

Όλα αυτά την ώρα που σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση το 6,1% των Ιταλών σκοπεύει να ψηφίσει την πολιτική δύναμη που έρχεται τρίτη μετά το Δημοκρατικό Κόμμα και την Φόρτζα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.