31 Μαρτίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο-Διεγράφη ο Κακλαμάνης-Πιο ηλίθιος κι απ' τον ΓΑΠ ο Γιωργάκης που καταψήφισε την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών

Δεκτό κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής έγινε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο επικυρώθηκε η συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας και ανοίγει ο δρόμος για το «πράσινο φως» του Eurogroup στην δόση των 10 δισ. ευρώ.

Στην ονομαστική ψηφοφορία τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Άρθρο 1: 152 "Ναι", 135 "Όχι, 1 "Παρών"
Άρθρο 2: 151 "Ναι", 136 "Όχι".

Σε ονομαστική ψηφοφορία τέθηκαν τα δύο εκ των τριών άρθρων από τα οποία αποτελείται το πολυνομοσχέδιο και συγκεκριμένα το άρθρο 1 που αφορά την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, καθώς και το άρθρο 2 που αφορά τις διατάξεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και τις τράπεζες. Το άρθρο 3 αφορά φορολογικές διατάξεις.

«Παρών» στο άρθρο 1 δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και «αντάρτης» υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ ψήφισε «ναι» στο άρθρο 2.

Αντίθετα, «ναι» στο άρθρο 1 ψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ δήλωσε «παρών» στο άρθρο 2.

Τέλος ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε «ναι» στο άρθρο 1 και «όχι» στο άρθρο 2!

Να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο ψήφισαν και δυο διαγραμμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τόσο ο Α. Λοβέρδος όσο και ο Αηδόνης, όπως και όλοι οι "αντάρτες" των προηγούμενων ημερών δηλ. Κασής, Τζαμτζής κ.λπ... όλα αυτά φυσικά προς μεγάλη απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε επιστρέψει στη Βουλή λίγο μετά που κατήγγειλε "πραξικόπημα", με τον Λαφαζάνη να συνδιαλέγεται με τους "πραξικοπηματίες" και να τους ζητά να αποσύρουν κάποιες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής!!

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρόεδρος της ΝΔ, γνωστοποίησε τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη, για τη διαφοροποίησή του στο άρθρο 1.


Αποχωρώντας από την Βουλή ο Πρωθυπουργός έκανε την εξής δήλωση: "Κάποιοι θέλησαν η Ελλάδα να μείνει στην ακυβερνησία. Αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε ποτέ. Κάναμε ένα τεράστιο βήμα για τον ελληνικό λαό και τα νέα παιδιά. Προχωράμε"