13 Μαρτίου 2014

Μα γιατί δεν εμπιστεύονται το ρούβλι του Πούτιν!!!Κριμαία: Ουρές στις τράπεζες-Τρέχουν να «σηκώσουν» τα λεφτά τους

​Στην Κριμαία, ουρές σχηματίστηκαν έξω από  τράπεζες και μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, με τους πολίτες να σπεύδουν να κάνουν αναλήψεις φοβούμενοι για το μέλλον του εθνικού τους νομίσματος, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.
Τις ουρές φαίνεται ότι προκάλεσε και η απόφαση των τοπικών τραπεζών να μειώσουν κι άλλο το ημερήσιο πλαφόν ανάληψης. "Οι ουκρανικές τράπεζες ενδέχεται να χάσουν εκατομμύρια ευρώ αν η Κριμαία ενωθεί με τη Ρωσία μετά το δημοψήφισμα" προειδοποίησε σήμερα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ουκρανίας.

Εντωμεταξύ, με επίδειξη ισχύος απαντά η Μόσχα στις απειλές της Δύσης για την Ουκρανία.

Στρατιωτικά γυμνάσια στα οποία παίρνουν μέρος 8500 άνδρες ξεκίνησαν στα σύνορα με την Ουκρανία. Η ρωσική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες από κινήσεις στρατευμάτων και πτώσεις αλεξιπτωτιστών.

Όλα αυτά γίνονται σε απόσταση λίγων εκατοντάδων χιλιομέτρων από την Κριμαία όπου την Κυριακή πρόκειται να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ένωσή της με την Ρωσία.

Οι ουκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία πάντως είναι ήδη πλήρως απομονωμένοι.

Στο πλευρό των Ρώσων της Κριμαίας τάσσονται και οι Κοζάκοι, έχοντας κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους της Συμφερόπολης.

Επίσης, το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε πάντως υπέρ της δημιουργίας μιας ισχυρής Εθνικής Φρουράς 60000 μελών.

Στο διπλωματικό πεδίο η Καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας σήμερα στη Γερμανική Μπούντεσταγκ προειδοποίησε τον Πούτιν  να αλλάξει στάση, απέκλεισε όμως τη χρήση στρατιωτικής βίας.

«Αν η Ρωσία συνεχίσει την πορεία των τελευταίων εβδομάδων, τότε θα ήταν καταστροφή, όχι μόνο για την Ουκρανία. Θα έχει τεράστιες συνέπειες για την Ρωσία, οικονομικές και πολιτικές, είμαι πεπεισμένη γι'αυτό.

Η Ρωσία προειδοποιεί την Δύση για αντίστοιχες κυρώσεις   με εκείνες που απειλούν να της επιβάλλουν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο πρόεδρος Ομπάμα από την πλευρά του συναντήθηκε χθες με τον προσωρινό πρωθυπουργό της Ουκρανίας Γιατσένιουκ.

Ο Πρόεδρος Πούτιν επανέλαβε πάντως ότι δεν ξεκίνησε η Ρωσία την κρίση στην Ουκρανία.