23 Μαρτίου 2014

Δείτε το κτήριο που ζουν οι ισχυρότεροι και οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Θέλετε να έχετε γείτονες αστέρες του Χόλιγουντ και της μουσικής, όπως ο Denzel Washington και ο Sting, την αφρόκρεμα των επιχειρήσεων, όπως ο Lloyd Blankfein, CEO της Goldman Sachs και ο Daniel Loeb, πρόεδρος του hedge fund Τhird Point, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των Citibank, JPMorgan Chase, AIG, Disney, Google, και Yahoo; Δεν έχετε παρά να μείνετε σε ουρανοξύστη του Μανχάταν που είναι στη διεύθυνση 15 Central Park West. Εκεί κατοικούν ορισμένοι από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους στον πλανήτη, ενώ ο θυρωρός μπορεί και να βγάζει 22.000 δολάρια μόνο από τα φιλοδωρήματα!!!


Σκεφτείτε ότι τα ρετιρέ σε αυτό το κτίριο πωλούνται γύρω στα 100 εκατ. δολ. το καθένα και το ενοίκιο για ένα διαμέρισμα κυμαίνεται γύρω στα 30.000 δολάρια.


Λεπτομέρειες για το κτίριο με τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο, αποκαλύπτει ο Michael Grossστο βιβλίο του με τίτλο “House of Outrageous Fortune: Fifteen Central Park West, the World’s Most Powerful Address”.


Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, το 2006, ο Denzel Washington αγόρασε ένα διαμέρισμα για 13 εκατ. δολ. Η τιμή αυτή περιλάμβανε μία ειδική έκπτωση για το διάσημο ηθοποιό, καθώς το όνομα του θα μπορούσε να λειτουργήσει ως “κράχτης” για την προσέλκυση Α-list ενοίκων. Παράλληλα, θα καθιστούσε και το κτίριο politically correct, αφού επρόκειτο για ηθοποιό αφρικανικής καταγωγής.

Για την ικανοποίηση των αναγκών των απαιτητικών των ενοίκων του, το κτίριο διαθέτει ένα προσωπικό άνω των 50 ατόμων, μεταξύ των οποίων επτά ρεσεψιονίστ, έξι θυρωρούς και τέσσερις φρουρούς. Επίσης υπάρχει μία εντυπωσιακή βιβλιοθήκη από ξύλο καρυδιάς, μία πολυτελή αίθουσα προβολών, ένα ιδιωτικό εστιατόριο 66 θέσεων που προσφέρει 24ωρο room service, γυμναστήριο και μία τεράστια πισίνα.


star.gr