24 Μαρτίου 2014

Και φυσικά ο υπαξιωματικός που προσκύνησε το άγαλμα του Κολοκοτρώνη δεν ζήτησε δύναμη να διώξει το νενέκο Σαμαρά ή τους τοκογλύφους της τρόικα... ΒΙΝΤΕΟ

Φυσικά όλοι οι πατριώτες του κ@λου που έχουν αποκλειστικότητα στην εθνική συνείδηση προσπαθησαν να εκμεταλλευτούν μία φώτο με τελείως άλλο περιεχόμενο από αυτό που θέλησαν να της δώσουν. Διαβάστε από που είναι η φώτο και γιατί τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων προσκύνησαν στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη... γιατί δεν προσκύνησε ένας αλλά πολλοί...

Η ενέργεια του Έλληνα υπαξιωματικού να προσκυνήσει ευλαβικά μπροστά από το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη συγκίνησε το Πανελλήνιο. Όμως πίσω από κάθε ιστορία υπάρχει και ένα παρασκήνιο. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα τοπικά sites της Αρκαδίας είναι αποτέλεσμα δημοσιογραφικής δουλειάς της...
Βάλιας Αμπατζή για τον δικτυακό τόπο http://stratiotikathemata.blogspot.gr/. Παρά το γεγονός ότι η δημοσιογράφος προσπάθησε να προστατεύσει τη δουλειά της, πολύ λίγα sites που αναμετάδωσαν τη φωτογραφία μπήκαν στον κόπο να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Η αλήθεια λοιπόν έχει ως εξής:

Το γεγονός έλαβε χώρα στον τερματισμό της επετειακής πορείας με την επωνυμία «1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821», προς τιμή της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία είχε ως αφετηρία την Αρεόπολη Λακωνίας και κατέληξε στην Τρίπολη Αρκαδίας.


Ένας υπαξιωματικός του ελληνικού στρατού (κι όχι οπλίτης όπως εσφαλμένα γράφτηκε), αμέσως μετά το άγημα στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης, γονάτισε μπροστά στο άγαλμα του αρχιστράτηγου της Επανάστασης του 1821, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ενώ την ενέργειά του μιμήθηκαν και άλλοι υπαξιωματικοί που συμμετείχαν στην επετειακή πορεία.



Όλη την εκδήλωση κάλυψε με φωτογραφίες και βίντεο η δημοσιογράφος Βάλια Αμπατζή και όπως αποκαλύπτει η ίδια «Δεν έβαλα λογότυπο στις 200 φώτο από το τρόπαιο, γονάτισαν και άλλοι, και τις μοιράστηκα μόνο με τους αναγνώστες μου. Ουδέποτε έκλεψα από κάποιον συνάδελφο κάτι για να βάλω εμένα ως πηγή».

Το newsbomb.gr που αναδημοσίευσε τη φωτογραφία, όπως όλοι οι ενημερωτικοί ιστότοποι, από τα τοπικά sites, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, σε αποκατάσταση της αλήθειας σας παρουσιάζει τα βίντεο και τις φωτογραφίες της δημοσιογράφου από την Αρκαδία.


Πηγή: Φωτό και βίντεο από http://stratiotikathemata.blogspot.gr/