03 Μαρτίου 2014

Γαργάρες του ΠΑΣΟΚ μετά τις σφαλιάρες Άδωνι

Κουβέντα για να πάρει πίσω το τάληρο....

«Καλό θα είναι στο μέλλον να υπάρχει, όχι μόνο στο υπουργείο Υγείας αλλά και σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, περισσότερη επεξεργασία των εξαγγελιών» τονίζει με νόημα το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι θετικό το ότι μετά την χθεσινή ανακοίνωσή μας, ο υπουργός Υγείας απεδέχθη (όπως είχαμε προτείνει) ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο πολίτης για την συνταγογράφησή του, ούτε και να επιβαρύνεται κατά την μεταβατική περίοδο λειτουργίας του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τη στιγμή μάλιστα που οι προσφερόμενες υπηρεσίες δεν θα έχουν φθάσει στο πλήρες και επιθυμητό επίπεδο.

Υπενθυμίζουμε πάντως στον υπουργό ότι ο ισχύων νόμος δεν αναφέρεται στη συνταγογράφηση και καλύπτει τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και τα οργανωμένα Κ.Υ. του ΕΣΥ, όπου παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.

Καλό θα είναι επομένως στο μέλλον να υπάρχει, όχι μόνο στο υπουργείο Υγείας αλλά και σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, περισσότερη επεξεργασία των εξαγγελιών, συνεννόηση με τους κυβερνητικούς εταίρους και λιγότερη βιασύνη στα ΜΜΕ».