15 Μαρτίου 2014

Δημοσκόπηση Public Issue: Σταθερή η ΝΔ-Εξαυλώθηκε το προβάδισμα 3,5% που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο ΚΑΡΤΕΣΟριακό προβάδισμα μισής μονάδας στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Public Issue στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βουλευτικών εκλογών, ενώ πριν ένα μήνα το προβάδισμα ήταν 1,5% και πριν 2 μήνες ήταν 3,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό...
28,5% έναντι 28% της ΝΔ, στο τρίτο μέρος της έρευνας που διεξήχθη για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Τα δύο πρώτα κόμματα ακολουθούν ΧΑ με 10,5%, ΚΚΕ με 7,5%, το Ποτάμι με 7% (το ποσοστό για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη προκύπτει από την πρόθεση ψήφου), ΠΑΣΟΚ με 5,5%, ΑΝΕΛΛ με 5% και ΔΗΜΑΡ με 3%.

Προβάδισμα διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης έναντι της ΝΔ, αν και η μεταξύ τους διαφορά έχει μειωθεί σε σχέση με τον Φεβρουαρίο. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 50% έναντι 55% τον περασμένο μήνα και η ΝΔ 36% έναντι 31%.


Παράλληλα μειώθηκε το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές (52% από 57% ) και αυξήθηκε αυτό όσων εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία (41% από 35%) ενώ το 51% πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.Σε άλλα νέα... 

δημοτικότητα πολιτικών αρχηγώνκαταλληλότερος Πρωθυπουργός


καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρακαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης... πάντού πάτος οι ΑΕροψεκασμένοι...


τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του Ποταμιού