10 Απριλίου 2014

Ντελίριο στις αγορές: Ρεκόρ με 18 δισ. προσφορές (κάλυψη 6 φορές) και επιτόκιο 4,8%, για το ελληνικό 5ετές ομόλογο - Έρχεται και το CDS

Αποτελεί επιτυχία της Ελλάδος η πρώτη έξοδος στις αγορές….με 5ετές ομόλογο

Προσφορές ρεκόρ που ξεπερνούν τα 17,8 δισεκ. ευρώ έχουν υποβληθεί έως τώρα πριν το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών στο private placement 5ετούς έκδοσης της Ελλάδος ύψους μάλλον 3 δισεκ. ευρώ από αρχικό στόχο 2 δισεκ. ευρώ.

To βιβλίο προσφορών θα ανοίξει...
11 ώρα Ελλάδος και θα κλείσει άμεσα άπαξ και ήδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο συντελεστής κάλυψης με βάση τα τωρινά δεδομένα διαμορφώνεται στις 5,93 φορές εφόσον το ποσό που θα αντληθεί θα είναι 3 δισεκ.

Το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι ξένοι επενδυτές είναι μεγάλο και με βάση όλες τις ενδείξεις το επιτόκιο θα διαμορφωθεί στο 4,9% με προοπτική μάλλον να κινηθεί χαμηλότερα του 5% λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Το εύρος απόδοσης που είχε δοθεί από τους αναδόχους ήταν 5% με 5,25% αλλά λόγω των υψηλών προσφορών και της αντίστοιχης πολύ αυξημένης ζήτησης μάλλον θα κινηθεί προς την χαμηλότερη απόδοση δηλαδή στο 4,9% ή ακόμη και 4,8% χωρίς να είναι δεδομένο.

Στην grey market αγορά το ελληνικό 5ετές ομόλογο εμφανίζει απόδοση 4,85%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις πληροφορίες που συγκεντρώνονται η Ευρώπη έχει υποβάλλει προσφορές κοντά στα 9 δισεκ. και οι αμερικανοί επενδυτές 8 δισεκ.

Από τις τράπεζες η Deutsche bank και η J P Morgan έχουν υποβάλλει προσφορές για ίδια χαρτοφυλάκια και κυρίως για θεσμικούς πελάτες τους περίπου 5,5 δισεκ. ευρώ.

Η Bank of America 2 δισεκ. και 1,5 δισεκ. η HSBC.

Για την Morgan Stanley δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες.

Το πρώτο εγχείρημα της Ελλάδος μετά από 4,5 χρόνια στέφεται με επιτυχία, με μεγάλη επιτυχία και αποτελεί μείγμα αποδοχής της Ελλάδος από τις αγορές και προεκλογικής ρελάνς της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Ελλάδα ξεκινάει από εκεί που τελείωσε καθώς θυμίζουμε το 2009 στην τελευταία 10ετή έκδοση ομολόγων οι προσφορές είχαν φθάσει τα 24,5 δισεκ. ευρώ.

Το ύψος των προσφορών, το επιτόκιο και βεβαίως το γεγονός ότι η Ελλάδα ως αναδυόμενη αγορά με ισχυρό ευρώ και με την ασπίδα προστασίας της Τρόικα και της Γερμανίας καταφέρνει να βγει στις αγορές με μεγάλη επιτυχία.

Επίσης η Ελλάδα θα αποκτήσει CDS....το Credit Default Swaps και με βάση ενδείξεις θα διαμορφωθεί στις 550-580 μονάδες βάσης.

bankingnews.gr