02 Απριλίου 2014

Η μηχανή του γκαζόν που έπιασε 187 km/h!

Η Honda Βρετανίας ήθελε να αποδείξει ότι μπορεί να κατασκευάσει το πιο γρήγορο χλοοκοπτικό του κόσμου και πλέον έχει τα επίσημα έγγραφα στην κατοχή της. Στα Ρεκόρ Guinnessκαταγράφηκε η επιτυχής απόπειρα του Mean Mower της Honda να ξεπεράσει τα 100 μίλια την ώρα.
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε σε πίστα, στην Ταραγόνα της Ισπανίας, παρουσία κριτή τωνGuinness World Records. Η μηχανή του γκαζόν τροποποιήθηκε από την Team Dynamics, η οποία συνεργάζεται με τη Honda στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC). Με κινητήρα 1.000 cc από τη μηχανή VTR Firestorm και ενισχύσεις στο πλαίσιο, το Mean Mower κατάφερε να πετύχει μέση ωριαία ταχύτητα σε δύο περάσματα στα 116 mph. Δηλαδή 187,6 km/h!



Στο τιμόνι βρέθηκε ο Piers Ward, δημοσιογράφος του περιοδικού BBC TopGear. Ο Ward είχε σημειώσει παλαιότερα με το Mean Mower ταχύτητα 140 km/h. Οι κανονισμοί του ΟργανισμούGuinness World Records προέβλεπαν ότι για να αναγνωριστεί το ρεκόρ το όχημα θα έπρεπε και να μοιάζει με χλοοκοπτικό αλλά και να μπορεί να κουρέψει το γκαζόν. Κάτι, που όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, το κατάφερε.



http://www.newsauto.gr/i-pio-grigori-michani-tou-gkazon-ke-me-ti-voula-vid/