15 Απριλίου 2014

Πως κατέληξε ο Σαμαράς στους 42 του ευρωψηφοδελτίου – Με Ζαγοράκη αρχηγό, σήμερα η παρουσίαση

Με την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, στις 14:00 μετά το μεσημέρι ξεκινά κατ ουσίαν η προεκλογική περίοδος για τη Νέα Δημοκρατία. Πως έπεισε ο πρωθυπουργός τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Το προσωπικό πολιτικό στίγμα του Αντώνη Σαμαρά θα έχει σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, που θα παρουσιαστεί σε λίγες ώρες σε γνωστό αθηναϊκό ξενοδοχείο σε πανηγυρική εκδήλωση, ενώ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα προεδρεύσει της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Σύμφωνα με επιτελείς της Λεωφόρου Συγγρού, η ανθρωπογεωγραφία της γαλάζιας ευρωλίστας αναμένεται να καθρεφτίζει τη στροφή της χώρας, μακριά από οικονομικές και πολιτικές εξαρτήσεις και αντίθετα από νοοτροπίες, που καθήλωσαν τη χώρα στη μιζέρια και στην απαξίωση.

Οι 42 υποψήφιοι φιλοδοξείται να καλύψουν όλο το φάσμα της σύγχρονης κεντροδεξιάς δίδοντας την αίσθηση της ανανέωσης και του δυναμισμού, όπως λένε γαλάζιοι επιτελείς

Η έκπληξη των τελευταίων ημερών, που άκουγε στο όνομα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Θοδωρή Ζαγοράκη, του αρχηγού της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Euro του 2004, "κλείδωσε" σε χθεσινοβραδινή συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Θ. Ζαγοράκης τόνισε ότι σε "τέτοιου είδους αγώνες δε μπορείς παρά να ανταποκρίνεσαι θετικά".

Από τη δεξαμενή των ευρωβουλευτών υποψήφια θα είναι η εν ενεργεία, Ρόδη Κρατσα. Στον αντίποδα, η νυν ευρωβουλευτής, Μαρίεττα Γιαννάκου, έχει ήδη δημοσιοποιήσει την απόφασή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των εμπνευστών της απόφασης να θεσμοθετηθεί ο σταυρός προτίμησης και στις Ευρωεκλογές.

Από την ίδια δεξαμενή, πλην όμως μετεγγραφή από το ΛΑΟΣ, είναι και η νυν ευρωβουλευτής, Νίκη Τζαβέλλα, ενώ σίγουρες υποψηφιότητες θεωρούνται και ο αθλητικογράφος, Μανώλης Μαυρομάττης, και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Σταύρος Ξαρχάκος, που έχουν ήδη χρηματίσει στο παρελθόν ευρωβουλευτές του κόμματος.

Εν ενέργεια βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που θα συμπεριληφθούν στην ευρωλίστα είναι ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο πρώην υπουργός, που έχει εργαστεί παλαιότερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κώστας Μουσουρούλης. Δεν αποκλείεται, εξάλλου, να υπάρχουν και άλλοι εν ενέργεια βουλευτές, που να είναι υποψήφιοι εν όψει εκλογών, καθώς ο κ. Σαμαράς έχει βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις και άλλων βουλευτών του.

Υποψήφιοι στη γαλάζια ευρωλίστα θα είναι επίσης η πρώην βουλευτής του κόμματος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης. Υποψήφιος θα είναι και ο συνεργάτης του πρωθυπουργού επί θεμάτων πολιτισμού, Δημ. Δαβέττας.

Από τον κομματικό μηχανισμό υποψήφιοι θα είναι ο γραμματέας των διεθνών σχέσεων του κόμματος, Γιάννης Σμυρλής, ενώ από το συνδικαλιστικό στρατόπεδο, θέση στη γαλάζια ευρωλίστα θα έχει μεταξύ άλλων και ο Γιώργος Ανέστης. Ένας από τους 42 υποψήφιους θα είναι και ο πρώην δήμαρχος, Χαλανδρίου, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.

Μεταξύ των 42 υποψηφίων βρίσκονται και δημοσιογράφοι, όπως η Μαρία Σπυράκη, που προσφάτως παραιτήθηκε από το Mega Channel, ο Γιώργος Κύρτσος, ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος αλλά και η πρώην βουλευτής του κόμματος, Νατάσα Ράγιου. Υποψήφιοι με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά θα είναι και ο καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης αλλά και η διευθύντρια του αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή.

newsit.gr