04 Απριλίου 2014

56 νέα πειραματικά σχολεία σε όλη τη χώρα - Όλες οι αλλαγές

Σήμερα λειτουργούν 68 πειραματικά σχολεία σε όλη τη χώρα και ως το 2020 θα δημιουργηθούν 56 νέα πρότυπα σχολεία στα οποία θα φοιτούν περισσότεροι από 15.000μαθητές σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 
Την ώρα που η οικονομική κρίση τσακίζει τα ελληνικά νοικοκυριά η ανάγκη για δημόσια πρότυπα σχολεία γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ. 

Αλλωστε τα δύο τελευταία χρόνια χιλιάδες μαθητές που φοιτούσαν σε ιδιωτικά σχολεία έχουν επιστρέψει στη δημόσια εκπαίδευση καθώς οι γονείς τους δεν μπορούσαν να καταβάλουν τα δίδακτρα.

Μεγάλη η ζήτηση για μια θέση στα πειραματικά σχολεία
Δεν είναι τυχαίο πως φέτος οι αιτήσεις των μαθητών που ήθελαν να μπουν σε πειραματικό σχολείο ξεπέρασαν τις 13.000 ενώ οι θέσεις στα υπάρχοντα 68 πρότυπα σχολεία είναι περίπου 3.300


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας

56 νέα πειραματικά σχολεία θα δημιουργηθούν εως το 2020
Σήμερα λειτουργούν 68 πρότυπα πειραματικά σχολεία σε 9 από τις 13 Εκπαιδευτικές Περιφέρειες της χώρας.
Συγκεκριμένα λειτουργούν 4 Νηπιαγωγεία,19 Δημοτικά, 18 Γυμνάσια,15 ΓΕΛ και 4 Μικτά- Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.

Εως το 2020 θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν 24 πλήρεις κάθετες δομές (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό -Γυμνάσιο - Λύκειο) στις 13 Περιφέρειες της χώρας και επιπλέον 2 Νηπιαγωγεία, 15 Δημοτικά, 10 Γυμνάσια και 6 Γενικά Λύκεια.

"Πρόσβαση στα πειραματικά σχολεία θα έχουν ολοι οι μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδος" τόνισε ο Κ.Αρβανιτόπουλος

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι "στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήσαμε για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία είναι αιχμή των αλλαγών και της επιδιωκόμενης αριστείας.

Ο σχεδιασμός ενός δικτύου Προτύπων Πειραματικών θα εξασφαλίσει, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, την πρόσβαση σε όλα τα Ελληνόπουλα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας στο αταξικό σχολείο αριστείας. Στην Ελλάδα του 2020 θα διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο με περισσότερους από 15 χιλιάδες μαθητές που θα έχουν την δυνατότητα να επιδιώκουν την αριστεία, συμβάλλοντας στην πατρίδα και εξασφαλίζοντας για τον εαυτό τους ευημερία και ικανοποίηση".