29 Απριλίου 2014

Πατριώτες του κ@λου ALERT! Γι' αυτό πετυχαίνουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στο εξωτερικό

Φυσικά το παρακάτω άρθρο τρέφει την ελληνική κακομοιριά τρομπάροντας τους ηλίθιους ότι οι Έλληνες διαπρέπουν έξω, λες και υπάρχει παν/μιο του εξωτερικού που να μη βρίσκεις Ινδούς, Αιγύπτιους, Ίταλούς, Ισπανούς ή ξερω γω τι άλλο. Άσχετα αν η μελέτη αφορά όλους τους ανθρώπους οι τρόμπες δημοσιοκάφροι την αναγάγουν στους "ελληναράδες". Γι'αυτό είμαστε συνεχώς στη ζητιανιά: Γιατί κάποιοι χαιδεύουν αυτιά και καλλιεργούν στους ηλίθιους την εντύπωση ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο που πρέπει οι υπόλοιποι να τους θρέφουν χωρίς να προσπαθήσουν... Και βέβαια πρέπει να είμαστε υπερήφανοι επειδή στη ΝΑΣΑ δουλεύουν 20-30 Έλληνες αλλά δουλεύουν και άλλοι 20.000 από 100 φυλές του πλανήτη και αυτό το ξεχνάμε. Και σε τελική ανάλυση...
γιατί είναι πιο μάγκας ο Έλληνας που προοδεύει σε ιδανικές συνθήκες εργασίας και όχι ο Αμερικάνος ή ο γερμανός που δημιουργεί και παρέχει τις ιδανικές συνθήκες εργασίας;

Η πρώτη παράγραφος και ο τίτλος της είδησης όλα τα λεφτά:

Γι' αυτό πετυχαίνουν οι Ελληνες στο εξωτερικό -Εκτός των συνόρων, γίνονται πιο έξυπνοι

Διαπρέπουν στις επιστήμες, γίνονται επιτυχημένοι επιχειρηματίες, ή συγκεντρώνουν τα βλέμματα με τις πρωτότυπες ιδέες τους. Πάντα εντυπωσιάζουν οι ιστορίες με τους Ελληνες που φεύγουν για το εξωτερικό και εκεί γίνονται πρωταγωνιστές στον τομέα τους. Πώς εξηγείται, όμως, αυτό το φαινόμενο; Μία έρευνα δίνει την απάντηση.
Σύμφωνα με μελέτες, εμπειρίες σε άλλες χώρες κάνουν τον άνθρωπο πιο ευέλικτο, δημιουργικό και με πιο σύνθετη σκέψη. Πιο απλά, εξυπνότερο. Δεν ισχύει βέβαια για τους ταξιδιώτες, αλλά για εκείνους που σπουδάζουν ή εργάζονται μακριά από τη γενέτειρά τους.

Μία από τις συγκεκριμένες έρευνες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ικανότητα των ατόμων που έκαναν μεταπτυχιακό εκτός των συνόρων να προσαρμοστούν και να μάθουν νέες κουλτούρες, ουσιαστικά είχε επίδραση στο πόσο πολύπλοκος γινόταν ο τρόπος σκέψης τους. Πιο απλά, εκείνοι που προσαρμόζονταν  καλύτερα στο μέχρι τότε ξένο περιβάλλον για εκείνους, ήταν πιο ικανοί να σκεφτούν «ανορθόδοξα» και είχαν περισσότερες προσφορές για δουλειά όταν τελείωναν τις σπουδές τους.

«Ατομα που έχουν διεθνή εμπειρία είναι καλύτερα στην επίλυση προβλημάτων και δείχνουν μεγαλύτερη δημιουργικότητα. Επίσης, τα συγκεκριμένα άτομα είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσσεις και προϊόντα, όπως και να τα προωθήσουν πιο αποτελεσματικά» εξήγησε στο ΤΙΜΕ ο Γουίλιαμ Μάντουξ, επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας.

Η Αντζελα Λέουνγκ από την πλευρά της, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Singapore Management University, μελέτησε τις ψυχολογικές συνέπειες της ζωής στο εξωτερικό. Και εκείνη με τη σειρά της κατέληξε ότι τα άτομα με περισσότερες εμπειρίες από διαφορετικές κουλτούρες είναι πιο ικανοί να παρουσιάσουν δημιουργικές ιδέες και να εντοπίσουν απροσδόκητες συνδέσεις ανάμεσα σε διαφορετικά θέματα. Οπως εξήγησε και η Λέουνγκ, κερδισμένοι από τη ζωή στο εξωτερικό βγαίνουν εκείνοι που είναι πρόθυμοι να προσαρμοστούν στη χώρα που τους φιλοξενεί.