26 Απριλίου 2014

Γελάει ο κόσμος με τον σαλταδόρο: Ο Χαρδαλιάς με (βαριά)… πολιτική αμνησία

Η επιλογή του μέχρι σήμερα δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στην Αττική Γιάννη Σγουρού, στις εκλογές του Μαϊου, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και την Κεντροδεξιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν από εκείνους που “ευεργετήθηκαν” από την πολιτική και κοινωνική βάση της Κεντροδεξιάς, και στηρίχτηκε ανεπιφύλαχτα επί σειρά πολλών ετών για να εκλέγεται δήμαρχος Βύρωνα. Σε αυτή τη δύσκολη για την Κεντροδεξιά μάχη λοιπόν, επέλεξε, όχι μόνο να γυρίσει την πλάτη στον Γιώργο Κουμουτσάκο, αλλά να εκτεθεί ανοιχτά με τον τελευταίο εκπρόσωπο του “βαθέως ΠΑΣΟΚ” Γιάννη Σγουρό.

Κάτι που τόλμησε να κάνει μονάχα ένας ακόμη εκπρόσωπος της Κεντροδεξιάς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Παύλος Καμάρας, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που παρασκηνιακά δήλωναν ότι βλέπουν με θετικό μάτι την περίπτωση Σγουρού.

Σήμερα, με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, ο Νίκος Χαρδαλιάς δείχνει να έχει προσβληθεί από (βαριά) πολιτική αμνησία. Και, επιχειρώντας να αιτιολογήσει την επιλογή του, υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Ρένα Δούρου έχουν αναφορά σε κομματικά επιτελεία, ενώ ο Γιάννης Σγουρός είναι μια ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική υποψηφιότητα.

Το κλίμα ωστόσο που διαμορφώνεται με τη συμπόρευση Χαρδαλιά-Καμάρα με τον Γιάννη Σγουρό, μάλλον οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσε ο Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι δυο πρώην “γαλάζιοι” προκάλεσαν οργή στην κοινωνική βάση της Κεντροδεξιάς στο Λεκανοπέδιο, αντί να “κουβαλήσουν” ψήφους στον συνδυασμό του στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

http://ysterografa.gr/