02 Απριλίου 2014

Υπόμνημα Μπαρμπαρούση: «Πάντοτε τιμούσα τους θεσμούς»... ειδικά τώρα που σφίξαν οι κ@λοι, τους τιμάς περισσότερο φαντάζομαι

Το κείμενο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Δεοντολογίας - Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια για τις αιτήσεις άρσεις ασυλίας των Ε. Ζαρούλια, Ηλ. Κασιδιάρη, Μιχάλη Αρβανίτη, Ν. Κούζηλου και Δ. Κουκούτση.

Υπόμνημα επτά σειρών το οποίο καταλήγει με αναφορές «τιμής» στους νόμους και τους θεσμούς της χώρας, παρέδωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης, για τον οποίο οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση ζητούν την άδεια του Σώματος προκειμένου να του ασκήσουν δίωξη για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Το κείμενο του βουλευτή που θυμίζει σχολική έκθεση αναφέρει: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο ορεινό Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, σε μια αγροκτηνοτροφική οικογένεια. Από μικρό παιδί διδάχθηκα τις αξίες του λαού μας. Μοναδικό κίνητρο για να ασχοληθώ με την πολιτική ήταν ο αγνός πατριωτισμός. Ούτε εγώ ούτε το κόμμα στο οποίο ανήκω έχουμε διαπράξει κάτι παράνομο. Εχω ήσυχη την συνείδησή μου και μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια, δεν ξέρω αν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο. Πάντοτε τιμούσα και θα τιμώ τους νόμους και τους θεσμούς της Πατρίδος μου».

Νωρίτερα, τα μέλη της Επιτροπής εξέτασαν για το ίδιο αδίκημα τον κ. Πολύβιο Ζησιμόπουλο ενώ υπόμνημα έστειλε και ο κ. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Με τα έως τώρα δεδομένα, η Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας των 3 βουλευτών, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό το δικό της έργο αναφορικά με την τελευταία δικογραφία που έφθασε στο κοινοβούλιο και αφορά 16 βουλευτές της ΧΑ.

Να σημειωθεί ότι στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια για τις αιτήσεις άρσεις ασυλίας των Ε. Ζαρούλια, Ηλ. Κασιδιάρη, Μιχάλη Αρβανίτη, Ν. Κούζηλου και Δ. Κουκούτση.

Χρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ