07 Απριλίου 2014

Αναταραχή στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής για τις ενέργειες Κασιδιάρη

Καχυποψία και ερωτήματα προκαλεί στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής το… timing που επέλεξε ο Ηλίας Κασιδιάρης να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο της μυστικής συνομιλίας του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο.
Και αυτό γιατί αν ισχύει αυτό που είπε στη συνέντευξή του ο κ. Μπαλτάκος, ότι δηλαδή η υποκλοπή έγινε τον Οκτώβριο του 2013, τότε ο Κασιδιάρης κράτησε αναξιοποίητο στο συρτάρι του το βίντεο για έξι ολόκληρους μήνες. Το διάστημα αυτό ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, βρίσκεται στη φυλακή μαζί με τους υπόλοιπους προφυλακισμένους βουλευτές του κόμματος. Παρ’ όλ’ αυτά το υλικό δεν δημοσιοποιήθηκε προκειμένου να «πριμοδοτήσει» τις αιτήσεις αποφυλάκισής τους, γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια.

Ο «υπαρχηγός» προτίμησε να το κρατήσει, όπως λένε καχύποπτοι χρυσαυγίτες, για την κατάλληλη για εκείνον ώρα. Δηλαδή, λίγο πριν κριθεί ξανά το δικό του μέλλον, όσον αφορά την εμπλοκή του σε ποινικές υποθέσεις (διαρροές από το χώρο της Δικαιοσύνης τον ήθελαν να προφυλακίζεται σύντομα) και λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές στις οποίες κατεβαίνει ως υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας.

Ο Κασιδιάρης, άλλωστε, φέρεται να ποντάρει πολλά στην απήχηση που θα έχει το βίντεο στην κοινή γνώμη, καθώς εκτιμά ότι μπορεί να τον ξεκολλήσει από το 9% που λαμβάνει σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για το Δήμο.

Και νέα βίντεο;

Αυτό που ανησυχεί το περιβάλλον Μιχαλολιάκου είναι ότι ο «υπαρχηγός» εμφανίζεται με μια «μυστική ατζέντα», καθοριστική για το μέλλον της Χρυσής Αυγής, την οποία γνωρίζει στο σύνολό της αποκλειστικά ο ίδιος.

Άγνωστο παραμένει κατά πόσον ο γενικός γραμματέας του κόμματος ήξερε για την ύπαρξη του οπτικοαουστικού υλικού εδώ και τόσους μήνες και εάν είχε λόγο ο ίδιος για το χρόνο προβολής του. Φέρεται, πάντως, να μην έχει πλήρη εικόνα για το τι άλλο περιέχει το πλήρες βίντεο Μπαλτάκου, καθώς δεδομένο θεωρείται ότι ο χρόνος διάρκειας δεν είναι τα 2.40 λεπτά που προβλήθηκαν, αλλά πολύ μεγαλύτερος.

Πάντως, το μέχρι πρότινος «πουλέν» του Μιχαλολιάκου -Ηλίας Κασιδιάρης- το τελευταίο διάστημα εξαφανίζεται για ώρες, κάνει διαρκώς συσκέψεις με άτομα του στενού περιβάλλοντός του και διαρρέει ότι έχει στην κατοχή του πρόσθετο υλικό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει τεράστιους τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό. «Έχω κάνει ανάλογες συνομιλίες με αυτή του Μπαλτάκου τόσο με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όσο και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε πριν από τρεις ημέρες σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αφήνει, μάλιστα, να εννοηθεί ότι διαθέτει διαλόγους του υπουργού Δικαιοσύνης με δικαστικούς που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, χωρίς, όμως, να διευκρινίζει με ποιο τρόπο έφτασε στα χέρια του το υλικό αυτό και εάν είναι προϊόν υποκλοπής.

Ήδη ασκήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του Κασιδιάρη, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για «υποκλοπή και χρήση υποκλαπέντος υλικού» που επισύρουν ποινή κάθειρξης έως δέκα έτη.

Είχε από κοντά τον Μπαλτάκο

Το νούμερο δύο της Χρυσής Αυγής εκμεταλλευόταν κάθε ευκαιρία που του δινόταν για να πλησιάζει τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης στη Βουλή και να ανοίγει μαζί του συζητήσεις.

Πρόσχημα εύρισκε εύκολα, καθώς κατάγεται από τη Μάνη, όπως και ο Τάκης Μπαλτάκος, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια κοινή συνισταμένη. Ήξερε, επίσης, το περιεχόμενο των βιβλίων που έχει γράψει ο κ. Μπαλτάκος στο παρελθόν για την αρχαία Σπάρτη. Πριν από χρόνια, μάλιστα, στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής είχαν γραφτεί εγκωμιαστικά σχόλια για το βιβλίο με τίτλο «Το Τέλος του Εφιάλτη».

Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς μέχρι στιγμής είναι πόσες από τις μυστικές συναντήσεις με τον Μπαλτάκο έχει καταγράψει ο Κασιδιάρης με κρυφή κάμερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης είχε συναντηθεί κατ’ ιδίαν με το χρυσαυγίτη εκπρόσωπό Τύπου τουλάχιστον τρεις φορές τους τελευταίους μήνες.

Το πιο πιθανό είναι, πάντως, ότι εάν έρθουν στη δημοσιότητα νέα βίντεο, θα δημοσιευτούν ξανά στο ρωσικό ιστότοπο Rutube, το οποίο ανήκει στον κολοσσιαίο όμιλο της Gazprom.

Αλέξανδρος Καλαφάτης, «στον Τύπο της Κυριακής»