24 Απριλίου 2014

Όταν επανέρχεται... μερικώς η μνήμη του κ. Παπαχελά!


Για άλλη μια φορά οι πένες γράφουν χωρίς νόημα. Σίγουρα εκφράζουν την "προσωπική" τους άποψη αλλά όταν κάνεις μια αναδρομική αναφορά σε γεγονότα καλό θα ήταν να μιλάς με την αλήθεια και οχι να θυμάσαι όσα θέλεις.

Η αναφορά μας σε δημοσίευμα της "Καθημερινής" του Αλέξη Παπαχελά. Μετά από τις επίμονες ερωτήσεις του κ. Παπαχελά προς τον κ.Καραμανλή αίφνης βρήκε τις απαντήσεις μόνος του! Και θυμήθηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε σε κάθε τόνο τον Γ. Παπανδρέου, ζήτησε...
τη συναίνεσή του στο να παρθούν τα απαραίτητα δημοσιονομικά μέτρα και μάλιστα στηλιτεύει την αντιπολιτευτική στάση του Παπανδρέου, θεωρώντας ότι έκανε με αυτό κακό στον τόπο!

Δικαιολογεί, όμως, κατά όλα τα άλλα τον κ. ». Αυλή του για τη μη λήψη άμεσων μέτρων και δικαιολογεί και τη στάση του που μιλούσε για Τιτανικούς και διεφθαρμένο λαό ρίχνοντας τα φώτα της δημοσιότητας στην πατρίδα μας ...

Γράφει χαρακτηριστικά ο κ Παπαχελάς: "Παπανδρέου ρίχνοντας την ευθύνη στην Ετσι φτάσαμε σε ένα πολύ κακό μείγμα: ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να μιλούν με πολύ δραματικούς όρους για την κατάσταση της χώρας και να ρίχνουν όλους τους προβολείς πάνω μας και ταυτόχρονα να μη λαμβάνεται κανένα σκληρό μέτρο. Η κατάσταση έγινε εξαιρετικά κρίσιμη, γιατί το Βερολίνο δεν ήθελε να βοηθήσει την Ελλάδα αρχικώς. "Ο κ. Παπαχελάς θεωρεί απλά ότι είναι δραματικός τόνος και όχι προδοτικός το να ομιλεί έτσι ένας πρωθυπουργός για τη χώρα που κυβερνάει ... (να μη θυμηθούμε και τον Παπακωνσταντίνου που άφησε υπονοούμενα ότι τη φράση" κυβερνώ έναν διεφθαρμένο λαό την είχε πει ο Κ. Καραμανλής). Ξεχνάει επίσης την καταγγελία του Στρος Καν και την παραδοχή του κ.Σαχινίδη ότι ήξεραν από την αρχή ότι θα προσφύγουν στο Ταμείο .. Και ξεχνάει και τα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις Καραμανλή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης Εμείς θα αναφέρουμε για να ξεσκονίσουμε τη μνήμη του κ. Παπαχελά μια και τώρα τελευταία αρχίζει να ανακτάται, καθώς θυμήθηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πάντες για την κρίση ότι η κυβέρνηση Καραμανλή κατά το 2008 υπήρξε ιδιαίτερα δραστήρια στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης. Κινήθηκε δε πριν εκδηλωθεί η δεύτερη και σοβαρότερη εκδοχή της κρίσης στις 15 Σεπτεμβρίου 2008, με μέτρα για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, την εγγύηση των καταθέσεων, την προστασία των δανειοληπτών, την ενίσχυση της ρευστότητας και την προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων, των ανέργων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων . Και όταν με το καλό ... θυμηθεί και αυτά ο κ. Παπαχελάς ίσως καταλάβει γιατί π κ. Παπανδρέου κάνει Πάσχα φρουρούμενος, ενώ ο Κ. Καραμανλή, φυσικά, ΟΧΙ. Κύριε Παπαχελά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το πώς αισθάνονται οι Έλληνες προς ΤΟΝ Κύριο Γ.Α. Παπανδρέου. Ανάσταση φρουρούμενος στο ξενοδοχείο έκανε ο Γ.Παπανδρέου εν αντιθέσει με τον Κ. Καραμανλή όπου ο κόσμος τον υποδέχεται με θερμές αγκαλιές. Τώρα ως "δημοσιογράφος" και ως "πολίτης" αυτού του τόπου μπορείτε να συγκρίνετε τι έκανε ο ένας και τι ο άλλος γι αυτόν το τόπο. Πώς βλέπουν και αποδέχονται τον Καραμανλή και πόσο απαξιωτικά τον ΓΑΠ. Και όταν πρόκειται για αποφάσεις που πληρώνει ένας λαός ... δικαιολογίες δεν κολλάνε.