18 Απριλίου 2014

ΑΨΟΓΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ! Μετά τις εκλογές η παρουσίαση των θέσεων... στα πρόβατα και τα γελάδια

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει πρόκριμα για το Ποτάμι, για να παρουσιάσει μια πλατφόρμα θέσεων ενός εθνικού σχεδίου δράσης. Σε περίπτωση που καταγράψει και στις κάλπες δύναμη ανάλογη με αυτή που δίδουν οι δημοσκοπήσεις, τότε θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα και θα μιλήσει για κυβερνητικές συμμαχίες και επιλογές.

Κατά τον Στ. Θεοδωράκη, στόχος είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης του 51% και όχι μιας με 25% δεξιά και 25% αριστερά. Διαπιστώνοντας ότι «υπάρχει πολύ σκουπιδαριό στην πολιτική ζωή», θεωρεί αναγκαίο «αξιόλογοι άνθρωποι από όλα τα κόμματα να βγουν μπροστά. Οχι για να σώσουν το πολιτικό σύστημα, αλλά τη χώρα».

Σημειώνει δε, ακόμα, ότι το κόμμα δεν διαθέτει ένα «manual πολιτικής», μέσω του οποίου προσφέρονται απαντήσεις για όλα τα ζητήματα. «Εχουμε συγκεκριμένες αρχές» δήλωσε. Ταυτόχρονα, τάσσεται κατά των παραδοσιακών κομμάτων, που έχουν χρηματοδοτηθεί με περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία δεκαετία, σημειώνοντας ότι η ψήφος στην Ελλάδα κοστίζει τρεις φορές παραπάνω από αυτή στη Γερμανία. Με βάση αυτό το σκεπτικό, υπερασπίζεται το μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του δικού του, μιλώντας για «κόμμα-βιοτεχνία».

Ο ίδιος τάσσεται κατά των πολιτικών που «παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου», ενώ ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο Μέγκα για την τοποθέτηση του Ν. Δήμου για το Αγιο Φως, θεωρεί υπερβολή να του χρεώνουν απόψεις στελεχών ή ανθρώπων που έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν το Ποτάμι.

Αντίδραση, που προκάλεσε την παραίτηση του κ. Δήμου από το Ποτάμι με κείμενο που ανάρτησε στο ιστολόγιό του. «Δεν πήρα απάντηση, άρα έγινε δεκτή. Εξακολουθώ να στηρίζω το Ποτάμι και να πιστεύω στον Σταύρο Θεοδωράκη. Λυπάμαι που άθελά μου του έκανα ζημιά. Αλλά ήταν πια πολύ αργά για να αλλάξω», όπως ανέφερε ο ίδιος.

ΠΑΣ