07 Απριλίου 2014

Σπηλιωτόπουλος προς Καμίνη: Αντέχει η Αθήνα τζαμί;

Ερίζουν για το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο υποψήφιος της ΝΔ, εάν εκλεγεί δήμαρχος...

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η διένεξη μεταξύ των υποψηφίων για τη δημαρχία της Αθήνας, μετά την προαναγγελία του Άρη Σπηλιωτόπουλου ότι, σε περίπτωση που αναδειχθεί στο δημαρχιακό θώκο, θα κάνει δημοψήφισμα για το τζαμί στην Αθήνα.

Τον κ. Σπηλιωτόπουλο επέκρινε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Καμίνης (διαβάστε περισσότερα εδώ), για να «εισπράξει» την άμεση απάντηση του κ. Σπηλιωτόπουλου, που έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έως τώρα ο κ. Καμίνης, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις προτάσεις μου, χρησιμοποιούσε χαρακτηρισμούς. Από σήμερα επιστράτευσε ανακρίβειες και ψεύδη.
Ισχυρίσθηκε ότι υπαναχώρησα από τη διακηρυγμένη θέση μου υπέρ της διενέργειας τοπικού δημοψηφίσματος για την ανέγερση τζαμιού εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Όπως και προ ημερών απήντησα στο ΠΑΣΟΚ, που είχε σπεύσει σε στήριξή του, η θέση μου υπέρ του τοπικού δημοψηφίσματος αφορά αποκλειστικά στη χωροθέτηση του τζαμιού και όχι στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά: Όσοι θέλουν να στρέψουν τη συζήτηση σε ανύπαρκτα θέματα το κάνουν γιατί θέλουν να εμποδίσουν τον διάλογο επί της ουσίας. Και η ουσία είναι μία: Εάν μπορεί η Αθήνα να αντέξει την ανέγερση του τζαμιού και ό,τι στο μέλλον η λειτουργία του συνεπάγεται.

Επ' αυτού έχει κάποια απάντηση ο κ. Καμίνης;».