29 Απριλίου 2014

Απών και από το δεύτερο ντιμπέιτ, που ξεκινά σε λίγο, η κότα η λυράτη

Η συζήτηση, θα μεταδοθεί μόνο ραδιοφωνικά, θα διαρκέσει περίπου μια ώρα και θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά..το δυνατό σημείο του αλέξη δηλαδή... Διαψεύδει ο Σκουρλέτης ότι ο Αλέξης δεν θα πάει ούτε στο δεύτερο τηλεοπτικό ντιμπέιτ στις 15 Μαίου

Αντιμέτωποι με τα σημαντικότερα ερωτήματα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθούν οι τέσσερις βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...
Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, Μάρτιν Σουλτς, Γκι Φέρχoφσταντ και Σκα Κέλερ, για δεύτερη φορά μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες καθώς στις 15.30 ώρα κεντρικής Ευρώπης θα διεξαχθεί η δεύτερη προεκλογική τηλεμαχία.

Οι κορυφαίοι υποψήφιοι -οι «Spitzenkandidaten» όπως αποκαλούνται από τη μεγαλύτερη μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου- θα βρεθούν στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχουν στο debate που διοργανώνει το δίκτυο «Euranetplus». Η συζήτηση η οποία θα διαρκέσει περίπου μια ώρα και θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, θα χωριστεί σε θεματικές ενότητες που αφορούν στα σημαντικότερα ζητήματα και τις σπουδαιότερες προκλήσεις της Ε.Ε., όπως η ενέργεια, η κινητικότητα των εργαζόμενων, η ανεργία και η περαιτέρω ενοποίηση της Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστερά, κύριος Αλέξης Τσίπρας θα απέχει και από αυτή την τηλεμαχία, μετά την απουσία του από τη χθεσινή πρώτη ιστορική τηλεοπτική αναμέτρηση των κορυφαίων υποψηφίων.

Διέψευσε τις φήμες ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε και την δεύτερη πρόσκληση

Διέψευσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αποκλειστικά στο «Π», τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, δεν θα παραστεί στο δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, διεξήχθη το πρώτο ντιμπέιτ στην ιστορία μεταξύ υποψηφίων προέδρων της Κομισιόν, από το οποίο ο κ. Τσίπρας απουσίασε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, θα παραστεί κανονικά στο επόμενο.