08 Απριλίου 2014

Ο τραπεζίτης Στρατούλης θα δανειστεί από ψεκασμένες φιλικές χώρες αλλά και με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης... από τις αγορές και τους τοκογλύφους

Όπως βλέπετε στη φώτο, μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑίος Λυριτζής κρατάει το κεφάλι του μ'αυτά που ακούει...

Τραπεζίτης Δ.Στρατούλης! Έχει τη λύση για το δανεισμό της χώρας με φθηνά, κοινωνικά  επιτόκια, που δε θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό! Όποιος αμφιβάλλει, ας δει το βίντεο στο τέλος

Μιλώντας στην χθεσινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ ο υπεύθυνος εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρης Στρατούλης,  σημείωσε ότι...
μια αριστερή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ «θα βγει στις αγορές να δανειστεί, φυσικά και θα δανειστεί, ειδικά τον πρώτο καιρό, και από τις τράπεζες και τις αγορές, εάν χρειαστεί» ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι πριν προχωρήσει σε έξοδο στις αγορές για δανεισμό «θα φροντίσει να δανειστεί με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας και με χαμηλά επιτόκια, όπως οι άλλες χώρες.

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

“Και εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα φροντίσουμε να έχουμε και συμπληρωματικές πηγές χρηματοδότησης, τόσο μέσω εσωτερικού δανεισμού, δηλαδή με ομόλογα που θα εκδοθούν, όσο και μέσω των τραπεζών, τις οποίες θα έχουμε θέσει υπό δημόσιο έλεγχο και θα πρέπει να στηρίζουν το Δημόσιο στις επενδυτικές και κοινωνικές πολιτικές του».

ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ!

Δ.Στρατούλης: «Να δανειστούμε και από φιλικές χώρες που θα μπορούν να μας δανείσουν με μικρότερο επιτόκιο, διότι εάν ψάξει κανείς στον παγκόσμιο χάρτη και δει ποιο είναι το γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται καθώς και τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα για διεθνή στηρίγματα, θα αντιληφθεί ποιες είναι οι χώρες αυτές»

«Εάν είμαστε όμως συνεχώς προσκολλημένοι μόνο στη Μέρκελ, στην τρόικα και στο ΔΝΤ, όπως είναι η κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει μελλοντική προοπτική για τη χώρα».


Ο κ. Στρατούλης επιχειρώντας να αποδημήσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας στις αγορές που θα επιφέρει και άμεση αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας υποστήριξε ότι «πρώτον πηγαίνουμε να δανειστούμε από ξένες τράπεζες, κατά κύριο λόγο, αλλά και από κερδοσκοπικά funds ή άλλους κερδοσκόπους, δεύτερον, η έξοδος αυτή στις αγορές γίνεται με πάρα πολύ βεβιασμένο τρόπο και τρίτον, και οι εκθέσεις που αναμένονταν δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη».

Ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ακόμη ότι «η έξοδος στις αγορές θα ήταν θετική, εάν ήταν σχεδιασμένη και εάν μπορούσε να αποδώσει χαμηλό επιτόκιο, ώστε να μην επιβαρύνει τον ελληνικό λαό με ληστρικά επιτόκια» και επέμεινε ότι οι συνθήκες στην παρούσα φάση «δεν είναι ευνοϊκές, γιατί η έξοδος γίνεται βεβιασμένα και, με τον τρόπο αυτό, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη εξάρτηση της χώρας μας και για  μόνο 2 δις ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει ότι συνιστά κίνηση πολιτικού αντιπερισπασμού, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την ιστορία με τον κ. Μπαλτάκο».


www.bankwars.gr/2014/04/ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ-Εδώ-τ/