02 Απριλίου 2014

Μοίρασε φάπες μέσα στη Βουλή στους ΧΑυγίτες ο γιος Μπαλτάκος-Παραιτήθηκε ο ΓΓ της Κυβέρνησης-Δένδιας: Αποκυήματα φαντασίας-Αθανασίου: Δεν έγινε καμία παρέμβαση

Θερμό επεισόδιο με μπουνιές, κλωτσιές και ύβρεις, μεταξύ του γιου του γγ της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το γραφείο του γγ της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, κλώτσησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που πήγαινε στα γραφεία του κόμματος τα οποία βρίσκονται στον ίδιο διάδρομο.

Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ακολούθησε σύρραξη και ο γιος του κ. Μπαλτάκου μπήκε στα γραφεία του κόμματος ζητώντας εξηγήσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος χαστούκισε τον βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη, κλώτσησε τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και γρονθοκόπησε τον Νίκο Κούζηλο.

Οι φωνές και οι ύβρεις ακούγονταν μέχρι το ισόγειο του Κοινοβουλίου και οι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν άναυδοι τον γιο του κ. Μπαλτάκου να αποχωρεί από τη Βουλή με γρήγορα βήματα συνοδευόμενος από την αστυνομική φρουρά του Παναγιώτη Μπαλτάκου.

Ο νεαρός μπήκε στο αυτοκίνητό του φορώντας την κουκούλα από το μπουφάν του και αποχώρησε από τη Βουλή.

Η δήλωση παραίτησης του Μπαλτάκου

"Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής:

Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματoς αυτού.

Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως.

Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.

Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

 Άλλωστε τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους – και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων - ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνωμοσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω Βουλευτής.

Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου και ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε", αναφέρει ο Τάκης Μπαλτάκος.


Τι δήλωσε ο Σαμαράς

Αμέσως, ο Υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, κάλεσε στο γραφείο του τον κ. Μπαλτάκο για να του δώσει εξηγήσεις, για όσα κατήγγειλε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Λίγο αργότερα, ο κ. Σαμαράς, εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού δήλωσε ερωτηθείς για το θέμα από δημοσιoγράφους:

«Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος».

Κουκουλόπουλος:Είδα το "ξύλο" μεταξύ βουλευτών της Χ.Α. και του υιού Μπαλτάκου

Αυτόπτης μάρτυρας στο επεισόδιο μεταξύ του γιου του Τάκη Μπαλτάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη βουλή, ήταν ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για το πρωτοφανές επεισόδιο και για σκηνές φαρ-ουεστ. "Αυτό που αντίκρισα ήταν πρωτοφανείς σκηνές, με ξυλοδαρμούς που μόνο στο άγριο φαρ ουεστ του κινηματογράφου βλέπουμε. Αυτές οι συμπεριφορές, που δεν γίνονται ούτε στις χειρότερες στιγμές του χουλιγκανισμού στα γήπεδα, δεν έχουν καμία σχέση στο κοινοβούλιο", είπε.

Σημείωσε μάλιστα ότι παρότι δεν είδε την έναρξη του επεισοδίου είναι έτοιμος να συνδράμει στην έρευνα της υπόθεσης και ζήτησε από τον πρόεδρο της βουλής και τη φρουρά της βουλής να διερευνήσουν τα γεγονότα.


Δένδιας: Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας


«Τα όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπό μου αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σχετικά με τα όσα αναφέρονται στο πρόσωπό του, σε βιντεοσκοπημένη συνομιλία στο διαδίκτυο.

Ο κ. Νίκος Δένδιας δήλωσε:

«Τα όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπό μου αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Δεν είναι προϊόν φαντασίας όμως αλλά πραγματικότητα τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι απέστειλα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν είναι μύθευμα επίσης - και προκύπτει από τη στιχομυθία - ότι ζητείται από τον κ. Μπαλτάκο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλαγή των μελών της Χρυσής Αυγής».

Αθανασίου: Δεν έγινε καμία παρέμβαση 

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, στους ισχυρισμούς του Ηλία Κασιδιάρη, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη με την δικαιοσύνη.

«Εδώ υπάρχει κράτος δικαίου και διάκριση εξουσιών. Η πορεία μου στο χώρο είναι καθαρή. Δεν θα έκανα καμία παρέμβαση ποτέ. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε καμία παρέμβαση. Άλλο παρέμβαση, άλλο ενημέρωση. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα μείνει ανεξάρτητη. Όσο είμαι υπουργός θα τη διαφυλάξω αυτή την ανεξαρτησία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Δείτε το βίντεο της ΔΤ