30 Απριλίου 2014

NBA: Δια βίου αποκλεισμός για τον Στέρλινγκ-«We are one» η απάντηση των Κλίπερς

Βαρύς ο πέλεκυς για τον ιδιοκτήτη των Κλίπερς που αποβλήθηκε μία για πάντα από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Ντόναλντ Στέρλινγκ πλήρωσε... ακριβά τα προ ημερών ρατσιστικά του σχόλια και αποκλείστηκε για πάντα από την λίγκα.
Ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, έκανε γνωστή την απόφαση η οποία συνδυάζεται και με χρηματικό πρόστιμο που φτάνει τα 2.5 εκ. δολάρια.

Άπαντες ικανοποιήθηκαν από την απόφαση, ενώ ο Κέβιν Τζόνσον δήλωσε στο «CNN»:

«Όταν εμφανίζεται μια ένδειξη καρκίνου, πρέπει να απαλλάσσεσαι απ' αυτή αμέσως. Και αυτό νομίζω ότι εκφράζει όλους τους παίκτες σήμερα».

Πλέον, ο Στέρλινγκ δεν θα μπορεί από εδώ και πέρα να παραστεί σε κανέναν αγώνα των Κλίπερς και σε καμία προπόνηση.

Επίσης, όπως δήλωσε και ο Άνταμ Σίλβερ, θα προσπαθήσει να εξωθήσει τον Στέρλινγκ να πουλήσει την ομάδα έπειτα από 33 χρόνια. Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί το 3/4 των ψήφων από τους 29 ιδιοκτήτες, πάντως είναι αποφασισμένος να τις βρει, όπως τόνισε.

«We are one» η απάντηση των Κλίπερς για την «καμπάνα» στον Στέρλινγκ

Με μια γκρι σελίδα στην οποία αναγράφεται η φράση «είμαστε όλοι ένα» απαντά η ομάδα του Λος Άντζελες στη βαριά ποινή για τα ρατσιστικά σχόλια του ιδιοκτήτη της

Γκρι έβαψαν την ιστοσελίδα τους οι Λος Άντζελες Κλίπερς λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της βαριάς καμπάνας του ΝΒΑ στον Ντέιβιντ Στέρλινγκ για τα ρατσιστικά σχόλιά του.

Παράλληλα έγραψαν στη σελίδα τους τη φράση «είμαστε όλοι ένα» (We are all one).

Στην επίσημη ανακοίνωσή τους, πάντως, οι Κλίπερς ανέφεραν ότι «στηρίζουμε με όλη την ψυχή μας και αγκαλιάζουμε την απόφασή του ΝΒΑ και του κομισάριου. Τώρα ξεκινά η θεραπευτική διαδικασία».