15 Μαΐου 2014

ΚΛΑΙΩ! ΣΥΡΙΖΑ για την ΠΣόφια ΕΡΤ! «Στις 25 ψηφίζουμε, αυτοί φεύγουν, η ΕΡΤ έρχεται»-Τι απαντά ο Κεδίκογλου στα γατάκια

«Πολιτική δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «τη δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει άκυρες τις απολύσεις των 20  εργαζομένων στην ΕΡΑ Ηρακλείου Κρήτης, μετά το «μαύρο» της 11ης  Ιουνίου».

Όπως σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση, η απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξάνδρα Χριστακάκη και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, «πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση, η οποία ενισχύει την αποφασιστικότητα και την επιμονή των εργαζομένων στην ΕΡΤ, να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ».

«Την ώρα που συνεχίζεται το "ναυάγιο" της ΝΕΡΙΤ, καθώς εγκαταλείπουν ως ποντικοί το σκάφος, όσοι μέχρι χθες ήταν "καπετάνιοι" και εδραίωσαν με την ηγετική τους παρουσία το πραξικοπηματικό λουκέτο  και την φίμωση, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, και με νέα "όπλα" ενισχύουν το όνειρο  και τον αγώνα τους. Όταν οι πρώην επικεφαλής ανακαλύπτουν διαφθορά , ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις  στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, την ίδια ώρα δικαιώνονται οι  εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Μαζί με την δικαστική λύση χρειάζεται και  πολιτική για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Στις 25  ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί φεύγουν, η ΕΡΤ έρχεται….», αναφέρουν στη δήλωσή τους.

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος τονίζει ότι «η απόφαση του Πρωτοβάθμιου δικαστηρίου προφανώς δεν έλαβε υπόψη την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ».

«Στην απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου θα ασκήσει έφεση το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και θα κριθεί σε ανώτερο δικαστήριο», καταλήγει ο κ. Κεδίκογλου.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο έκρινε πως πρέπει να καταβληθούν στους απολυμένους αποζημιώσεις ύψους 9.000 έως 13.000 ευρώ στον καθένα δηλ. μισθοί που θα τους καταβάλλονταν κανονικά από τις 11 Ιουνίου 2013, οπότε και έγιναν οι απολύσεις, έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία εκδικάσθηκε η υπόθεση.