04 Μαΐου 2014

AΠΟΚΑΛΥΨΗ! Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, συντόνισε την συνέντευξη του Κορτζίδη

Αναμένονται εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για τον Άκη Μπαδογιάννη

Άμεσες και σαφείς απαντήσεις οφείλει να δώσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας για την απροκάλυπτη κομματική ασπίδα συγκάλυψης που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμαρχο του Ελληνικού κ. Χρήστο Κορτζίδη, κατά την συνέντευξη τύπου αναφορικά με τον τραγικό θάνατο του 13χρονου αγοριού στο λούνα παρκ στο Ελληνικό.
Στην συνέντευξη όχι μόνο δεν έγινε η παραμικρή ανάληψη ευθύνης, όχι μόνο δεν ειπώθηκε ένα συγγνώμη, αλλά αντιθέτως μετά από μια τέτοια τραγωδία αλλά και μετά από τις αποδεδειγμένες και βαρύτατες ευθύνες της δημοτικής αρχής, κρίθηκε σκόπιμο να επιστρατευτούν ακόμα και χειροκροτητές επιβράβευσης…

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις, αφού επίσημος συντονιστής και επιβλέπων της συνέντευξης, δεν ήταν αντιδήμαρχος ή κάποιος αρμόδιος δημοτικός υπάλληλος, αλλά το πρωτοκλασάτο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Άκης Μπαδογιάννης.

Η στιγμιαία και μόνο αντιπαραβολή της ανείπωτης τραγωδίας έναντι του σκηνικού της συνέντευξης τύπου που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εκλεκτό του κ. Άκη Μπαδογιάννη, ισοδυναμεί με βαθύτατη προσβολή αλλά και πρόκληση του κοινού περί δικαίου αισθήματος, ενώ αποτελεί μνημείο θράσους και ανερυθρίαστης συγκάλυψης ημετέρων για εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις.

Στην δημοκρατία, κανένας δεν εξαιρείται από την υποχρέωση παροχής εξηγήσεων προς στους πολίτες όταν αποκαλύπτονται συγκαλυπτικές συμπεριφορές απέναντι σε εγκληματικές πράξεις. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αποκλειστικά δικαιώματα ούτε αποκλειστικές προστασίες. Στην δημοκρατία ουδείς αυτό- χρήζεται αποκλειστικά κριτής. Στην δημοκρατία κρίνεις αλλά και κρίνεσαι…

Μόνον όταν και εάν ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ αντιληφθεί τις αυτονόητες αρχές της δημοκρατίας, ίσως πάψει να αποτελεί την προσωποποίηση του πολιτικού φαρισαϊσμού.

Του Σταύρου Παπαντωνίου
parapolitika.gr