22 Μαΐου 2014

AYTH EINAI XOYNTA ΓΙΔΙΑ! Βίντεο σοκ από την Τουρκία: Καρέ -καρέ η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν έναν διαδηλωτή [εικόνες]

Εικόνες σοκ έρχονται από την Τουρκία και την συνοικία Οκμεϊντάνι της Κωνσταντινούπολης, όπου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρούν για την τραγωδία στο ορυχείο της πόλης Σόμα, που στοίχισε τη ζωή σε 301 ανθρακωρύχους και άφησε πίσω της 432 ορφανά παιδιά.
Βίντεο δείχνει έναν διαδηλωτή να πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος, μετά από αληθινά πυρά που δέχθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.



Το βίντεο που έχει καταγράψει την στιγμή της βίαιης επίθεσης έφερε στο φως της δημοσιότητας η ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, και τα πλάνα έχουν ληφθεί από μία κάμερα ασφαλείας καταστήματος. Πρόκειται για τον διαδηλωτή Uğur Kurt, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο άτυχος άνδρας δέχθηκε πραγματικά πυρά, και όχι πλαστικές σφαίρες τις οποίες χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί.



Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο, την ώρα που πυροβολήθηκε ο διαδηλωτής δεν υπήρχε μεγάλη ένταση στην περιοχή.



Από την πλευρά της η Αστυνομία, υποστήριξε πως αντέδρασε όταν διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα θωρακισμένο όχημα.

Δείτε το βίντεο εδώ.