22 Μαΐου 2014

BINTEO-Τσίπρας: Δεν είναι ναζί όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή είναι ναζί είπε ο Αλέξης που δεν χρησιμοποίησε ούτε μια φορά το «ναζιστικό μόρφωμα» όπως αποκαλούσαν ως τώρα τη ΧΑ

«Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία να θεωρήσουμε ότι όσοι κάνουν επιλογή οργής, είναι φασίστες» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - «Η πάλη με τη μαύρη ιδεολογία του φασισμού δεν πρέπει να γίνει μετωπική σύγκρουση με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους» - Επίθεση από Ασημακοπούλου-Κεδίκογλου: Και έσονται οι δυο εις σάρκαν μίαν

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν πιστεύει ότι «στην πλειονότητά τους είναι ναζί», απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσα από τηελοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στον Σκάι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε μεν ότι το κόμμα του έχει ανοιχτό ιδεολογικό μέτωπο κόντρα στους ναζί, που πρέπει να εξαλειφθούν», συμπλήρωσε ωστόσο: «Δεν πιστεύω ότι αυτοί που ψήφισαν ΧΑ στην πλειονότητά τους είναι νεοναζί».

«Η πάλη με τη μαύρη ιδεολογία του φασισμού δεν πρέπει να γίνει μετωπική σύγκρουση με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους» είπε ακόμη, υποστηρίζοντας, όσον αφορά στη ΧΑ, ότι δεν είναι αντισυστημική, γιατί,, «αν ήταν, δεν θα διαπραγματευόταν με τον Μπαλτάκο».

Σχολίασε ακόμη πως «οι εμπνευστές της θεωρίας των δύο άκρων, που ήθελε να εξισώσει τη ΧΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δικαιούνται να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλει να φέρει αυτόν τον κόσμο (σ.σ. τους ψηφοφόρους της ΧΑ) στο δημοκρατικό δρόμο»

«Το φλερτ με την ιδεολογία της ΧΑ, που έκανε η ΝΔ, είναι το ίδιο με την πρόσκληση στον κόσμο που αδίκως θεωρεί ότι η ΧΑ είναι αντισυστημική, για να επιστρέψει στη δημοκρατική κοίτη... Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία να θεωρήσουμε ότι όσοι κάνουν επιλογή οργής, είναι φασίστες» τόνισε επίσης.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, «που κατέστρεψαν τη χώρα». «Δεν μπορώ να γίνω μάντης του μέλλοντος και να αποκλείσω ότι θα ξεπηδήσει κάτι νέο» πρόσθεσε ακόμη, ενώ εκτίμησε ότι, όσο μεγαλύτερη θα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, τόσο πιο γρήγορα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις.

Παραδέχτηκε, δε, ότι, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Μαΐου, ασφαλώς θα πρόκειται για ήττα.

«Σήμερα απάντησε ο κ. Τσίπρας και επισήμως στην πρόσκληση του συνεργάτη του κ. Κασιδιάρη. Και έσονται οι δυο εις σάρκαν μίαν» σχολίασε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Λίγο αργότερα ακολούθησε νέα ανακοίνωση αυτή τη φορά από την κ. Ασημακοπούλου η οποία μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα μεταξύ άλλων «αριβίστα» και «επικίνδυνο».

«Ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή του συνέντευξη, απέδειξε ότι είναι ένας αδίστακτος αριβίστας που δεν διστάζει να πάει ακόμα και με το διάβολο για να πετύχει τους στόχους του» είπε και πρόσθεσε: «Είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος για τη Δημοκρατία και την ομαλή πορεία του τόπου. Και όπως λέει και ο στίχος: “Αγκαλιά το φίδι με τη σμέρνα”…».