20 Μαΐου 2014

ΞΕΦΤΙΛΑ ΡΕ! Βίντεο: Η "πρώτη φορά" του Σταύρακα είναι κλεμένη από την "πρώτη φορά" του Ομπάμα

Η "Πρώτη φορά" του Σταύρου Θεοδωράκη και του Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες. Το βίντεο με τον τίτλο "Η πρώτη της φορά" είναι ένα από τα προεκλογικά σποτ του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη.
Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που βλέπουμε σχετικό προεκλογικό σποτ μιας και η ιδέα, ανήκει στο επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα. Έλλειψη πρωτοτυπίας ή απλή σύμπτωση; Η αλήθεια είναι πάντως, πως τίποτα δεν μένει κρυφό στο διαδίκτυο.

Η "πρώτη φορά" του Θεοδωράκη:


Η "πρώτη φορά" του Ομπάμα:


Στο βίντεο του Ομπάμα πρωταγωνιστεί η Λένα Ντάραμ της σειράς "Girls" για την καμπάνια του 2012. Στο βίντεο κάνει λόγο για την "πρώτη φορά" με κάποιον που μπορεί πραγματικά να την εμπνεύσει και να τον εμπιστευτεί.

Σε ότι αφορά το βίντεο του Θεοδωράκη, η νεαρή πρωταγωνίστρια κάνει πολλές αναφορές στην "πρώτη φορά" που, όπως αποκαλύπτεται στο τέλος, δεν αφορούν στις ερωτικές περιπτύξεις αλλά στην πρώτη φορά που θα ψηφίσει το κόμμα στις ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται πως η καμπάνια του Ποταμιού έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις που κάνουν λόγο για σεξιστικό περιεχόμενο, ακόμα και από μέλη του ίδιου του κόμματος του γνωστού δημοσιογράφου.

Αξίζει να σημειωθεί πως και το βίντεο του Ομπάμα είχε προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Οι περισσότεροι πάντως παρατήρησαν τότε, πως στόχος του Ομπάμα ήταν να κάνει άμεση επίθεση στους Ρεπουμπλικανούς για τη συντηρητική πολιτική τους και να προκαλέσει το εκλογικό κοινό τους που παραδοσιακά φέρει περισσότερα σεξουαλικά στερεότυπα.

Άγνωστο το αν και ο Σταύρος Θεοδωράκης αποσκοπούσε σε κάτι ανάλογο στην Ελλάδα.

Αντιγραφή ή "φόρος τιμής" σε μια επιτυχημένη καμπάνια; Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Χρήστος Δεμέτης
news247