17 Μαΐου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Πολύ αισιόδοξος για τις εκλογές ο Σαμαράς: "Ο ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει την ανάπτυξη και υπερασπίζεται τους κουκουλοφόρους"

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι εμποδίζει την ανάπτυξη «τώρα που αφήνουμε τα μνημόνια πίσω» εξαπέλυσε από την Πάτρα ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως υπερασπίζεται το σπάταλο κράτος και τις ασύδοτες συντεχνίες τους κουκουλοφόρους, την αδιαφάνεια, την φοροδιαφυγή και ό,τι μας οδήγησε στην κρίση.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, στο κλειστό γήπεδο του Έσπερου, εξήγγειλε 540.000 θέσεις εργασίας από το επόμενο έτος και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «τρέφεται από τον πόνο του κόσμου και δεν τους ενδιαφέρει η Ευρώπη».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται στηρίγματα, ασφάλειας, ενώ για το θέμα της λαθρομετανάστευσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση σταμάτησε την είσοδο των λαθρομεταναστών στη χώρα. Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να γεμίσει τη χώρα λαθρομετανάστες και να τους δώσει δικαιώματα. «Εμείς καθαρίζουμε τα στέκια παρανομίας στα Πανεπιστήμια, που είχαν γίνει άνδρα παρανομίας» υποστήριξε στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, διεμήνυσε ότι "βγάζουμε τη χώρα από την κρίση, κάτι που ποτέ και πουθενά δεν έγινε τόσο γρήγορα", ενώ πρόσθεσε ότι στο ζήτημα της ανάπτυξης δεν θα αφήσει κανέναν και καμία περιοχή να μείνει πίσω.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψη του στο λιμάνι της Πάτρας, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών. Για τα έργα στο λιμάνι της Πάτρας ειδικότερα, είπε πως ο ανισόπεδος κόμβος, που θα συνδέσει τις αρτηρίες με το καινούργιο λιμάνι, θα παραδοθεί σε δύο εβδομάδες.

Όπως είπε, δημιουργούνται πλέον οι προϋποθέσεις «για την καινούργια Ελλάδα, που, πέρα και πάνω από κόμματα, όλοι ονειρευόμαστε». «Και πιστεύω ότι περνάμε μία περίοδο, που κανείς πρέπει να ενώνει και όχι να διαιρεί, ο ρόλος ενός ηγέτη πρέπει να είναι ενοποιητικός, όχι διχαστικός, όχι διαιρετικός και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα λαμβάνουμε μηνύματα διχασμού» πρόσθεσε.

Ο κ.Σαμαράς τόνισε πως στόχος του είναι η ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες και πάνω από όλα είναι για τα νέα παιδιά.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το επιστημονικό πάρκο Πατρών, που αναδεικνύει καινοτομικές-τεχνολογικές μονάδες και επιχειρήσεις, με σκοπό την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

Αναφερόμενος στους νέους επιστήμονες, είπε ότι «θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα "μυαλά" που έχουμε ως εθνικό συγκριτικό πλεονέκτημα».

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο ταμείο χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων, ενώ σχεδιάζεται η λειτουργία πέντε νέων τεχνολογικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα.


ΒΙΝΤΕΟ - πληροφορίες thebest, patrastimes