07 Μαΐου 2014

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου… μοίρασε μηνύσεις επειδή της είπαν την αλήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Μηνύσεις και αγωγές στον Μιχάλη Κασσή και τον Γιάννη Δριβελέγκα για το διάλογο που είχαν νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις λαϊκές, υπέβαλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν «μια κανιβαλική και άκρως συκοφαντική και υβριστική», όπως λέει, επίθεση εναντίον της σε «αγαστή συνεργασία» μεταξύ τους (ο πρώτος ήταν εισηγητής του νομοσχεδίου και είχε το λόγο εκείνη τη στιγμή και ο δεύτερος ως πέμπτος προεδρεύων Αντιπρόεδρος της Βουλής).

Οπως αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφοντας το περιστατικό, «ο Μιχάλης Κασσής, βουλευτής και εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, τοποθετούμενος σαν να μην έχει ασκήσει ποτέ το κόμμα του εξουσία, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για τα κακώς κείμενα στον τομέα της κτηνοτροφίας. Στις ευπρεπείς διαμαρτυρίες του Εισηγητή μας Δημήτρη Κοδέλα, ο οποίος τον ρώτησε: «Εμείς το κάναμε αυτό; Ποιος ευθύνεται; Ποιος φταίει;», ο Μ. Κασσής απάντησε με δυσανάλογη και απρόκλητη επιθετικότητα: «Συνάδελφε, μην μιλάς! Να ακούς! Να μάθετε να ακούτε!». Διαμαρτυρόμενη για την ανοίκεια επίθεσή του προς τον Εισηγητή μας, αλλά και για την σε δεύτερο πληθυντικό υπόδειξη που απηύθυνε κοιτώντας στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ «Να μάθετε να ακούτε!» τον ρώτησα: «Σε ποιον απευθύνεστε;», για να εισπράξω την στοχευμένη επίθεσή του εναντίον μου με την εν γνώσει του διατύπωση ενός άκρως συκοφαντικού ισχυρισμού, που είχε ευθύ στόχο να πλήξει την προσωπικότητά και την ακεραιότητά μου και μάλιστα τον πυρήνα αυτών που πρεσβεύω και υπηρετώ ως υπεύθυνη για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αντιλαμβάνεται η κυρία Κωνσταντοπούλου την αποστροφή του κ. Κασσή: «Εσείς πηγαίνετε να εισπράξετε κανένα βοήθημα!».

«Αυτές οι επιθέσεις προφανή στόχο έχουν να πάψω να αντιστέκομαι στη μνημονιακή πολιτική, να πάψω να μάχομαι κατά της καθεστωτικής διαπλοκής, να πάψω να διεκδικώ λογοδοσία για τους ασκούντες εξουσία και για τους συνεργούντες και συναλλασσόμενους με αυτούς» σημειώνει στο τέλος η κυρία Κωνσταντοπούλου