07 Μαΐου 2014

ΦΩΤΟ: Χάος, φόρτιση και ένταση στη Βουλή : Ο Μπούκουρας έκλαψε μιλώντας στο βήμα

Με δάκρυα μίλησε από το βήμα της Βουλής ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας αναφέροντας ότι παίρνει ψυχοφάρμακα ενώ μεγάλωσε σαν ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας στο "Η Ελλάδα στους Έλληνες" του Αντρέα Παπανδρέου και μικρός σκαρφάλωνε στις κολώνες για να κρεμάει σημαιάκια του ΠΑΣΟΚ. Να σημειωθεί ότι όταν ο Μπούκουρας μιλούσε κλαίγοντας κάποιοι βουλευτές της ΧΑ αλλά και της αριστεράς γελούσαν, ενώ στο τέλος κάποιοι τον χειροκρότησαν

Τι είπε ο Μπούκουρας
«Είμαι ένα λαϊκό παιδί το οποίο εργάζεται από 15 ετών. Δεν τα λέω για να με λυπηθείτε. Ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο, αναγκάστηκα να αναλάβω την επιχείρηση. Μικρά παιδιά παντρευτήκαμε, είμαστε περήφανοι, έχω παιδάκι 3 ετών, έρχονται στη φυλακή και με ρωτάνε: «Γιατί πατέρα είσαι στη φυλακή;». Τα κοιτάω στα μάτια και δεν έχω τι να τους πω. «Γιατί είμαι στη φυλακή; Δεν έκανα ποτέ τίποτα. Ετυχε κι έγινα βουλευτής της ΧΑ. Δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Ποιός είναι το έγκλημα; ΤΙ έχω κάνει; Πείτε μου. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Το ξέρετε;»



Kαι συνέχισε κλαίγοντας:

«Εγινα εθνικιστής με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Είμουν ΠΑΣΟΚ, σκαρφάλωνα στις κολώνες για να κρεμάσω σημαίες».

Ο προφυλακισμένος Στάθης Μπούκουρας κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε συγνώμη από την ολομέλεια για το ξέσπασμά του και κάθησε πάλι στο έδρανό του μεταξύ ΝΔ και ΑΝΕΛ, δίπλα από τον πρώην βουλευτή της ΧΑ, Αλεξόπουλο.

Σε προσωπικό τόνο η ομιλία Γερμενή: «Κύριε Αθανασίου δεν έχετε τύψεις»

Με επίθεση κατά πάντων, των υπουργών Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και τις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση ξεκίνησε την ομιλία του ο προφυλακισμένος βουλευτής Γιώργος Γερμενής. Στη συνέχεια είπε πως τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του είναι κυνηγετικά και τα κατέχει νόμιμα. Μάλιστα επιτέθηκε και στον προεδρεύοντα της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όταν του είπε να συντομεύει, ο βουλευτής της ΧΑ είπε «θα τελειώσω όταν θέλω εγώ».

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον Χαράλαμπο Αθανασίου λέγοντας «κύριε Αθανασίου δεν έχετε τύψεις, κοιμάστε ήσυχα τα βράδια».



Με ειδικό σχέδιο στη Βουλή Γερμενής - Μπούκουρας
Εν τω μεταξύ, σε θωρακισμένη κλούβα και συνοδεία Αστυνομικής Δύναμης έφτασαν στη Βουλή λίγο πριν τις 12:15 οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ, Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας, καθώς σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών του κόμματος.

Οι άνδρες της ασφάλειας της Βουλής ακολούθησαν ειδικό σχέδιο προκειμένου να αποφύγουν κάμερες και δημοσιογράφους.


Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κλούβα του Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ εισήλθε στο γκαράζ του Μεγάρου από την είσοδο της οδού Αμαλίας.


Οι δύο προφυλακισμένο βουλευτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από τα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού και Ναυπλίου αντίστοιχα, εισήλθαν στο κτίριο από την υπόγεια είσοδο, πίσω από τη λεωφόρο Β. Σοφίας, από την οποία συνήθως εισέρχονται τα σχολεία που επισκέπτονται τον χώρο.


Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται στο υπόγειο και μέσω εσωτερικής σκάλας οδηγήθηκαν σε σημείο κοντά στην είσοδο της Ολομέλειας. Οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές βρίσκονται στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων, στην οποία μπήκαν από διαφορετικές πόρτες.

Ο κ. Γερμενής κάθεται στα έδρανα της Χρυσής Αυγής ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Μπούκουρας κάθεται μαζί με τον κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο στα έδρανα μεταξύ ΝΔ και ΑΝΕΛ.


Φόβοι για θερμό επεισόδιο
Τις τελευταίες ώρες η Βουλή έχει κατεβάσει τα «ρολά», υπό τον φόβο δημιουργίας θερμού επεισοδίου από μέλη της Χρυσής Αυγής, εμποδίζοντας την είσοδο ακόμα και σε πολίτες που έχουν άδεια εισόδου.

Την σχετική καταγγελία έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου στην ολομέλεια ζητώντας εξηγήσεις για το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η είσοδος σε εκπροσώπους φορέων. Ο προεδρεύων Γιώργος Καλαντζής εξήγησε ότι με απόφαση του Προέδρου έχει απαγορευτεί η είσοδος έως την μια το μεσημέρι.


Από την άλλη ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε ότι «το προεδρείο κλείδωσε τη Βουλή και απαγόρευσε την είσοδο σε πολίτες. Είναι χούντα παράνομη διαδικασία. Εξηγήστε μας τι φοβάστε και βλέπουμε αυτή την άθλια εικόνα. Υπάρχουν πολίτες που έχουν άδεια και δεν τους αφήνουν να μπουν. Τι φοβάστε;. Έχουν έρθει οι γονείς του προφυλακισμένου βουλευτή και δεν τους αφήνετε να ακούσουν το παιδί τους».


Μάλιστα, σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, λίγο μετά την άφιξη των κ.κ. Γερμενή και Μπούκουρα, ο κ. Κασσιδιάρης είπε προς τους δημοσιογράφους: «Καλημέρα παιδιά ήρθα να οργανώσω την απόδραση».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες το αρμόδιο γραφείο της Βουλής δέχθηκε περισσότερες από 50 αιτήσεις άδειας εισόδου ατόμων που ήθελαν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση. Το γεγονός αυτό προφανώς θορύβησε την φρουρά που θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή θα επιχειρήσει να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο.

Στην πράξη το κοινοβούλιο ζει σήμερα -για μια ακόμα φορά- πρωτόγνωρες καταστάσεις που πυροδοτούν οι δικαστικές εξελίξεις για τα μέλη της Χρυσής Αυγής αφού για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, προφυλακισμένοι εν ενεργεία βουλευτές μεταφέρθηκαν στη Βουλή με χειροπέδες προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία.

Πέραν αυτών, το γεγονός αναμένεται να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα μέλη του φιλοναζιστικού μορφώματος προκειμένου να υποστηρίξουν ότι οι εναντίον τους διώξεις είναι πολιτικές.


Ηδη, ο κ. Δημήτρης Κουκούτσης αναφερόμενος στη σημερινή διαδικασία προανήγγειλε ότι «θα ζήσουμε τον απόλυτο εξευτελισμό της κυβέρνησης και της Δημοκρατίας. Θα έρθει ο συναγωνιστής μας Γιώργος Γερμενής και το όλο θέμα κυβέρνησης και Βουλής είναι αν θα έρθει με χειροπέδες ή όχι. Εμείς λέμε να τις φορά και εδώ στην ολομέλεια. Ούτως ή άλλως δέσμιοι είμαστε 10 εκατομμύρια πολίτες. Άλλος ένας ή δύο ή τρείς δεν «λέει» και τίποτα».