22 Μαΐου 2014

Ιδού η τροπολογία από βουλευτές της ΝΔ για το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ [ΕΓΓΡΑΦΟ]

Aναφορά στην τροπολογία, που έχει γίνει αρχικά αποδεκτή από το ΥΠΟΙΚ, για το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ, την οποία έχουν υπογράψει οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Σάββας Αναστασιάδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Ιωαννίδης, Γιάννης Καράμπελας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Ευθύμιος Καρανάσιος και Διονύσης Σταμενίτης, έχει η ιστοσελίδα voria.gr που δημοσιεύει μάλιστα και το σχετικό έγγραφο (της τροπολογίας) που μπορείτε να το δείτε στο τέλος του κειμένου.

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα voria.gr:

"Μετά τις ευρωεκλογές αναμένεται να καταταθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την επέκταση του θεσμού των μακροχρόνιων μισθώσεων σε εκμεταλλεύσεις αθλητικών και τουριστικών εγκαταστάσεων. Με την ψήφιση της τροπολογίας ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού με αντικείμενο την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων στη Θέρμη, όπου ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να δημιουργήσει ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο το οποίο θα χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ.
Ως γνωστόν, το σχέδιο του ομογενούς επιχειρηματία για το προπονητικό κέντρο εκκρεμεί εδώ και περίπου δέκα μήνες, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, και ακολούθως η δευτεροβάθμια αρμόδια επιτροπή, απέρριψαν τον διαγωνισμό που ήθελε να προκηρύξει ο δήμος Θέρμης, επειδή η νομοθεσία δεν προβλέπει για τους ΟΤΑ τη δυνατότητα μακροχρόνιας εκμίσθωσης ακινήτων για τουριστικούς και αθλητικούς σκοπούς, ζήτημα που ακριβώς  έρχεται να λύσει η τροπολογία.

Τι ορίζει η τροπολογία

Αναλυτικά η τροπολογία ορίζει πως το τελευταίο εδάφιο της παρ.17 του άρθρου 6 του ν.2160/1993 (Α' 118) αντικαθίστανται: «Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται και για εκμισθώσεις ακινήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τουριστικούς σκοπούς ή για την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων και εκμετάλλευση σε αυτά επιχειρήσεων αθλητικών δραστηριοτήτων πάσης φύσεως και υποστηρικτικών προς αυτές υπηρεσιών».

Στόχος της προτεινόμενης τροπολογίας είναι να συμβάλλει πέρα από την τουριστική αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων περιοχών που ανήκουν στους ΟΤΑ, και στην ανάπτυξη των άγονων αυτών περιοχών με τη λειτουργία πάσης φύσεως αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων.

Την τροπολογία, που αναμένεται να κατατεθεί μόλις ανοίξει η Βουλή μετά τις ευρωεκλογές, υπογράφουν οι εξής βουλευτές της ΝΔ:

- Σταύρος Καλαφάτης

- Σάββας Αναστασιάδης

- Γιάννης Κεφαλογιάννης

- Γιάννης Ιωαννίδης

- Γιάννης Καράμπελας

- Απόστολος Βεσυρόπουλος

- Ευθύμιος Καρανάσιος

- Διονύσης Σταμενίτης

Το επενδυτικό σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη

Το νέο προπονητικό κέντρο του Δικεφάλου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε έκταση 203 στρεμμάτων στη Θέρμη, σε πρώτη φάση, και σε 600 ακόμη στρέμματα σε δεύτερη φάση. Η συνολική επένδυση για το προπονητικό ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ, στα οποία προστίθενται ακόμη 15 εκατ. ευρώ για άλλα μεγάλα έργα, όπως κέντρο λουτροθεραπείας. Αναλυτικότερα.

Νέο Προπονητικό Κέντρο: Γήπεδο – έδρα των ομάδων νέων, 5.000 θέσεων, με τους χώρους στάθμευσης . Χώρους διαμονής 300 ατόμων, γυμναστήριο, κλειστή πισίνα, ανοικτό κολυμβητήριο, γήπεδα μπάσκετ και τένις, γήπεδα προπονήσεων με τους αντίστοιχους βοηθητικούς χώρους.

Μεγάλα έργα αθλητικής ανάπτυξης για τους αθλητές και το ευρύ κοινό: Eγκαταστάσεις ιαματικής λουτροθεραπείας, υδροθεραπευτήρια.  Λουτήρες εσωτερικούς και εξωτερικούς, ξενοδοχείο 100 δωματίων. Το επενδυτικό πλάνο 5ετίας του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ύψους 80 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει 1000 θέσεις εργασίας, περιλαμβάνει και την ολική αναμόρφωση του γηπέδου της Τούμπας".