15 Μαΐου 2014

ΚΛΑΙΩ! Συνελήφθη στις Βρυξέλλες, άπλυτος υποψήφιος του Τσίπρα στην Ιταλία

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών η ιταλική λίστα Τσίπρα «L'altra Εuropa con Tsipras» βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο. Αυτή την φορά το θέμα δεν είναι το καλλίγραμμο σώμα της Πάολα Μπακίντου, ούτε τα αποκαλυπτικά μαγιό της αλλά ο υποψήφιος με τη λίστα, Λούκα Καζαρίνι, ο οποίος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα τη στιγμή που συμμετείχε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για το Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Συνέδριο.

Ο 47χρονος που είναι γνωστός ακτιβιστής και ηγετικό στέλεχος του ιταλικού κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης No-Global, συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία την ώρα που διαδήλωνε μαζί με άλλα μέλη του κινήματος Blockupy.


Όπως έγραψε ο Καζαρίνι στο λογαριασμό του στο Twitter, στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκαν περίπου 249 ακτιβιστές, ενώ στην ιστοσελίδα της λίστας Τσίπρα αναρτήθηκε μήνυμα αλληλεγγύης που ζητούσε την άμεση απελευθέρωσή τους.


Λίγη ώρα αργότερα, πράγματι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο Καζαρίνι ανήρτησε μήνυμα στο προφίλ του λέγοντας πως «δεκάδες βρέθηκαν στο κελί επειδή ενόχλησαν το συνέδριο», ενώ προειδοποίησε πως θα παραμείνει έξω από το αστυνομικό τμήμα ως ένδειξη (νέας) διαμαρτυρίας.

star.gr