19 Μαΐου 2014

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο! Πανηγυρίζει ο Τσίπρας για τα ποσοστά στην Αθήνα και λοιδωρεί την υπόλοιπη χώρα!

Ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ Μηλιός καλεσμένος σε κανάλι είπε το εξής αμίμητο: Άλλη βαρύτητα έχει ο ψηφοφόρος της Αττικής και άλλη ο ψηφοφόρος της Ηπείρου!!

Με θριαμβευτικό ύφος και στην κοσμάρα του σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας τα αποτελέσματα σε Αθήνα και Αττική στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Την ίδια ώρα αγνόησε παντελώς την εικόνα της υπόλοιπης Ελλάδος λέγοντας μόνο γενικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην μάχη της δεύτερης Κυριακής σε μια σειρά από Περιφέρειες και Δήμους»... εννοώντας τις 4 περιφέρειες και καμιά 10αριά Δήμους, ενώ ανέβαλε την πολυπόθητη επανάσταση για την επόμενη Κυριακή...

«Οι πολίτες σήμερα με την ψήφο τους άνοιξαν έναν νέο δρόμο. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, το κυβερνών κόμμα να είναι έξω από το δεύτερο γύρο στη μεγαλύτερη περιφέρεια και τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι καμία δημοσκόπηση δεν προέβλεψε αυτό το αποτέλεσμα, ενώ υπογράμμισε ότι η διεκδίκηση μίας σειράς περιφερειών και δήμων αναδεικνύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ισχυρό παράγοντα και στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

«Ο πρωθυπουργός πριν από λίγο αποδέχθηκε ότι το αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα προμηνύει πως η κάλπη των ευρωεκλογών διακυβεύει τη συνέχεια της κυβέρνησης των μνημονίων. Εχει απόλυτο δίκιο. Οι ευρωεκλογές θα είναι το δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε για το μνημόνιο. Το δημοψήφισμα για το αν η πατρίδα θα αποκτήσει ξανά αξιοπρέπεια και φωνή στην Ευρώπη», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, καλώντας τους ψηφοφόρους σε συστράτευση για την επόμενη Κυριακή.

«Οι πολίτες έκανα το πρώτο βήμα σήμερα. Η άλλη Κυριακή μπορεί να γίνει η πρώτη ημέρα μίας άλλης εποχής. Η χώρα θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Οσο περισσότεροι το συνυπογράψουν με την ψήφο τους, τόσο πιο ισχυρό θα είναι το μήνυμα», είπε και κατέληξε λέγοντας: «Το μήνυμα θα είναι ότι η Ελλάδα δεν ανήκει σε κανέναν άλλο εκτός από το λαό της και δικαιούται να χαράζει την πολιτική της με πρώτο κριτήριο το καλό και συμφέρον του λαού. Την επόμενη Κυριακή είμαι σίγουρος ότι η ψήφος όχι απλά θα πιάσει τόπο, αλλά θα αλλάξει τον τόπο».