21 Μαΐου 2014

Ο «Καραμανλικός» Γιώργος Τράγκας έγινε στα γεράματα ΣΥΡΙΖΑ

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ψάχνουν τους λογαριασμούς του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα γιατί έκρυψε περίπου 10 εκατ. και χθες δήλωσε στη ραδιοφωνική του εκπομπή ότι ψήφισε Δούρου και Σακελλαρίδη, ενώ αναμένεται να ψηφίσει και ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή...
Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ψάχνουν τους λογαριασμούς του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα γιατί έκρυψε περίπου 10 εκατ. ευρώ. Έκρυψε σημαίνει ότι δεν τα δήλωσε στο πόθεν έσχες του, από κάπου ήρθαν και κάπου πήγαν χωρίς να φορολογηθούν.

Την επόμενη ημέρα ο αρχηγός της αντιμνημονιακής ομάδα δημοσιογράφων που έχουν βρει στέγη στη Real του Νίκου Χατζηνικολάου, έλεγε ότι τον χτυπάνε γιατί είναι αντιστασιακός. Με ανακοίνωσή του δήλωσε «καθαρός» και ότι το σύστημα Σαμαρά είναι αυτό που θέλει να του κλείσει το στόμα γιατί είναι ο μόνος που μιλάει για την Μέρκελ και το σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας.

Για το πόσο αξιόπιστος και αντικειμενικός είναι ένας δημοσιογράφος σαν τον Τράγκα ίσως δεν θα έπρεπε να μιλήσουμε. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του όταν τον ακούει ή όταν τον διαβάζει.

Απλά εμείς θα θυμίσουμε μόνο μερικά περιστατικά από τη... ζωή του. Είναι ο άνθρωπος που του έδιναν ένα μικρό μεροκάματο να λέει τις οικονομικές ειδήσεις στο... πρωϊνάδικο της Ρούλας Κορομηλά. Και μέσα σε λίγα χρόνια απέκτησε εφημερίδες, τις έκλεινε και τις άνοιγε όποτε γούσταρε, έγινε μεγαλοεκδότης και μεγαλοπαράγοντας της δεξιάς, πούλησε δεξιοφροσύνη και μάλιστα πολύ ακριβά. Πλούτισε, αγόρασε σπιταρόνες σε Ελλάδα και Γαλλία, εκμεταλλεύτηκε την περίοδο 2004-2009 της ΝΔ και έγινε ακόμη πιο ισχυρός. Μέχρι να βγει ο Καραμανλής έβριζε τον Ρουσόπουλο και το περιβάλλον του πρωθυπουργού και στη συνέχεια έκανε deal και «μπούκωσε» από κρατική διαφήμιση για τις ανυπόληπτες εφημερίδες του οι οποίες δεν πουλούσαν φύλλα κι όμως ήταν ψηλά στην απορρόφηση κρατικής διαφήμισης. Για παράδειγμα η εφημερίδα Χώρα η οποία αντιπροσώπευε το 0,3% της κυκλοφορίας έπαιρνε το 6% της κρατικής διαφήμισης και φιγουράριζε πρώτη. Ομοίως και άλλες εφημερίδες του... συγκροτήματος Τράγκα. Το 2007 η Χώρα

εισέπραξε το 2007, 2.668.115 ευρώ από κρατικές διαφημίσεις. Το 24.3% των εσόδων του ήταν από κρατικές επιχορηγήσεις όταν οι μεγάλες εφημερίδες (Καθημερινή, Βήμα, Πρώτο θέμα, Ελευθεροτυπία) είχαν έσοδα από τις κρατικές διαφημίσεις μόνο το 0,30%.

Όταν ήρθε στην εξουσία ο Σαμαράς, όταν κατατρόπωσε τις φίλες και τους φίλους του «παππού» όπως τον χαρακτηρίζουν τον κ. Τράγκα οι φίλοι του ο αδέκαστος δημοσιογράφος το έριξε στο... αντιμνημονιακό τσάμικο.

Και όσο πάει προσεγγίζει όλο και περισότερο τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί προφανώς βλέπει ότι και εκεί έχει... μέλι. Δεν δίστασε αυτός ο «δεξιός»,ο αστός που ότι κάνει το κάνει για να διασώσει την δεξιά παράταξη, να δηλώσει σήμερα από το ραδιόφωνο ότι ψήφισε Σακελλαρίδη και φυσικά τη Δούρου που είναι φίλη του.

Ο Καραμανλικός κ. Γιώργος Τράγκας έγινε στα γεράματα αριστερός αλλά είναι σίγουρο ότι οι τσέπες του δεν έχουν ούτε αριστερή ούτε δεξιά κατεύθυνση. Να είναι γεμάτες και όλα καλά