06 Μαΐου 2014

«Πόρτα» έριξαν στον Ντεπαρντιέ, σαν Στρος Καν, οι Γάλλοι

Κλειστές είναι οι πόρτες των μεγάλων κινηματογραφικών αιθουσών της Γαλλίας για τους παραγωγούς της ταινίας «Welcome to New York» με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, η οποία σκιαγραφεί το πορτρέτο του Ντομινίκ Στρος Καν, ξεκινώντας από τη σύλληψή του σε ξενοδοχείο της Sofitel Νέας Υόρκης με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης.

Ο «πρόστυχος» Ντομινίκ του σκηνοθέτη Εϊμπελ Φεράρα απέτυχε να βρει διανομή στη Γαλλία και δεν κατάφερε να μπει ούτε στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννώνν καθώς, όπως υποστηρίζουν οι συντελεστές του φιλμ, οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του Στρος Καν έβαλαν φρένο στην πορεία της.

Το «απαγορευμένο» φιλμ απεικονίζει την πολυτάραχη ζωή του Στρος Καν, μια ζωή γεμάτη ερωτικούς εθισμούς και πάθη που του στοίχισαν τη θέση του στο ΔΝΤ και ενδεχομένως την προεδρία της Γαλλίας.

Παρά το γεγονός πως στην ταινία αποφεύγεται επιμελώς η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα του πρώην διευθύνοντoς συμβούλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οι δικηγόροι του Στρος Καν βρίσκονται ένα βήμα πριν κινηθούν νομικά εναντίον των παραγωγών.

«Το έργο είναι μια ιστορία δύναμης, μοναξιάς και πτώσης», είχε δηλώσει ο Ντεπαρντιέ για την ταινία ενώ τον ρόλο της γυναίκας του, Αν Σινκλέρ, η οποία είναι σήμερα διευθύντρια της γαλλικής εκδοχής του ιστότοπου Huffington Post, κρατά η Ζακλίν Μπισέ.

Πηγή: ethnos.gr