26 Μαΐου 2014

Τι να λέμε τώρα... όταν η Σπάρτη βγάζει κομμουνιστή δήμαρχο, έχει χαθεί το μέτρο

Καθαρή ήταν η νίκη του Ευάγγελου Βαλιώτη στο Δήμο Σπάρτης στον Β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, κάτι που σημαίνει πως για πρώτη φορά στην ιστορία της η πρωτεύουσα της Λακωνίας θα έχει δήμαρχο που προέρχεται από την Αριστερά.

Η Σπάρτη και η Λακωνία ήταν πάντα στα παραδοσιακά κάστρα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εκεί το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά συγκέντρωνε ανέκαθεν πολύ υψηλά ποσοστά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ευάγγελος Βαλιώτης συγκέντρωσε 59,13% έναντι του υποψηφίου της ΝΔ Σταύρου Αργειτάκου ο οποίος πήρε 40,97%.

Σημειωτέον ότι η Λακωνία ως νομός έδωσε στη Νέα Δημοκρατία το μεγαλύτερο πανελλαδικά ποσοστό της στις φετινές ευρωεκλογές με 32,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία συγκέντρωσε 19,52% ενώ το ΚΚΕ πήρε μόλις 4,59%.

Ο Ευάγγελος Βαλιώτης προέρχεται από τον χώρο του ΚΚΕ, ωστόσο, στις αυτοδιοικητικές εκλογές κατέβηκε ως ανεξάρτητος και κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο ξεπερνώντας τόσο τον υποψήφιο του κομμουνιστικού κόμματος, όσο και εκείνον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βαλιώτης, όταν το αποτέλεσμα ήταν σίγουρο, έκανε μια μικρή δήλωση στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους, έξω από το εκλογικό κέντρο, λέγοντας «αγωνιστήκαμε με ειλικρίνεια, με τιμιότητα, με πείσμα και όραμα. Μεταδώσαμε το όραμά μας με σαφήνεια και καθαρότητα. Το κατορθώσαμε όλοι μαζί, εμείς όλες και όλοι μας γιατί το πιστέψαμε. Σας ευχαριστώ όλες και όλους» ενώ συνέχισε προσθέτοντας «από αύριο αρχίζουμε τον αγώνα, την προσπάθεια, τη δουλειά. Τη συνεργασία με όλους όπως υποσχεθήκαμε. Σας θέλουμε όλες και όλους κοντά μας, από σήμερα και για όλη την πενταετία, εσάς που μας στηρίξατε και εσάς που κάνατε κάποια άλλη επιλογή, όλοι μαζί για το Δήμο μας, για τη Σπάρτη μας. Ευχαριστούμε».