21 Μαΐου 2014

Σε λίστα υπόπτων για τον φόνο χρυσαυγιτών ο δολοφονηθείς στον Κορυδαλλό

O 31χρονος που δολοφονήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό τα ξημερώματα της Τετάρτης περιλαμβανόταν σε κατάλογο υπόπτων για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου του 2013.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 31χρονος, είχε ερευνηθεί διακριτικά από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, όμως δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του.

Αστυνομικοί κάνουν λόγο για εκτέλεση του 31χρονου, με «συμβόλαιο θανάτου».

Το θύμα έτρωγε σε διανυκτερεύον εστιατόριο, όταν τον πλησίασε ένας άγνωστος, ο οποίος φορούσε καπέλο και κατέβηκε από μοτοσικλέτα, και τον πυροβόλησε με πιστόλι δύο φορές, στο κεφάλι και στο σώμα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο 31χρονος ήταν σεσημασμένος για εκβιάσεις και άλλα αδικήματα, ενώ πριν από περίπου δύο χρόνια, συνελήφθη επειδή πέταξε κροτίδα εναντίον του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού. Ο ίδιος ισχυρίστηκε τότε ότι δεν είχε στόχο το αστυνομικό τμήμα αλλά μια γυναίκα που έμενε σε παρακείμενο διαμέρισμα, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε από την ανάκριση και προφυλακίστηκε. Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους τον Ιούλιο του 2013.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής διενεργεί προανάκριση για τη δολοφονία του 31χρονου.